Controlul depresiei si al anxietatii cu ajutorul ingerilor - Felicia Tonita

Controlul depresiei si al anxietatii cu ajutorul ingerilor - Felicia Tonita
-6%
Preț: 24,68 RON
26,25 RON (-5,98%)
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 254
Format: 13x20

DESCRIERE

Controlul depresiei si al anxietatii cu ajutorul ingerilor - Felicia Tonita

 
Distanţarea faţă de resentimente
Fiecare are ia un moment dat un cumul de resentimente înlâuntrui său. După ce le identificăm sursa, pas cu pas, stingem şi curaţam focarele active, care mocnesc şi ne incită mereu, prin irascibilitatea pe care ne-o imprimă frecvent Aceasta implică să ne stabilim câteva acţiuni de igienă sufletească, la care să lucrăm zi de zi, toată viaţa.
 
De la un moment dat, ele devin parte din noi, din stilul de viaţă. Cele mai importante dintre aceste acţiuni ar fi:
 
1. Să luăm realitatea aşa cum este. Pentru că nu trăim într-o lume ideală, este necesar să ne educăm mintea pentru a ieşi din aşteptări. Esenţa noastră, conştiinţa şi sufletul cunosc lumea cerească. De acolo vin şi păstrează atmosfera (chiar dacă şi nu amintirile) de ordine, de iubire, de pace, armonie şi înţelegere care domnesc acolo. Când descoperim atâtea contradicţii cu ceea ce ne-am aştepta să fie aici, ne revoltăm.
 
Dar nici noi nu suntem perfecţi. Şi noi mai avem atâtea de învăţat, de corectat şi de dezvoltat. Experienţa umană este încă hărţuitoare şi plină de ostilităţi. Se poate învăţa şi altfel, e adevărat Până ajungem acolo, flecare trebuie să traverseze etape, el cu el însuşi, mulţumindu-se cu ceea ce este posibil acum.
 
Dacă privim puţin în urmă, în istorie, acum câteva sute de ani, realitatea de atunci oferea mult, mult mai puţină libertate de exprimare, respect sau drepturi cetăţeneşti. Străduinţele de sute de ani ale vieţuitorilor dinaintea noastră ne-au adus în acest punct.
 
Peste câteva generaţii este posibil ca realitatea să fie mai aproape de cea pe cam ne-o  dorim. Pentru asta însă, flecare dintre noi îşi aduce contribuţia, prin transformările pe care le face în raport cu propria persoană.
 
 O facem pentru binele nostru, însă rezultatele vor avea un ecou puternic şi în viitor. Pe de altă parte, nimeni nu ne cere socoteală pentru că nu restabilim ordinea în lume. Suntem responsabili doar de ordinea din curtea noastră. Ori, ordinea o facem cu capul limpede, lucizi, împăciuitori, comunicând paşnic, nu sub imperiul nervilor şi al dorinţei de răzbunare.

2. Să ne străduim să înţelegem realitatea, să o descifrăm corect. Dacă am privi totul ca fiind între noi şi Dumnezeu, perspectiva vieţii n-ar mai fi atât de dură şi spinoasă. Luând fiecare agresiune resimţită ca pe o provocare la transformare a ceva din noi, impactul nu va mai provoca atâta suferinţă. îl privim lucid, întrebându-ne simplu: “tu (situaţia, problema) ce vrei de la mine? La ce transformare mă provoci acum?”. După care ne rugăm: “Doamne, învaţă-mă ce să fac. Luminează-mă, curăţă-mă de negura pe care am produs-o deja, linişteşte-mă şi dă-mi soluţii de a rezolva situaţia”.

3. Inţelegerea şi iertarea. Fiecare are zonele sale în lucru, a căror rezolvare se află încă sub un prag al normalului. Unele dintre ele sunt spinoase şi, în momentul în care ne apropiem de acea parte a persoanelor respective, inevitabil ne înţepăm. Cu toţii mai suntem spinoşi, mai ales când am avem unele resentimente proaspăt culese. Unii însă sunt foarte spinoşi, pentru că au cumul mare de resentimente sau pentru că nu ştiu să fie blânzi şi iubitori...
 
CUPRINS:
 
DEPRESIA   
Sufletul, acest miracol    9
Mecanisme naturale ale tristeţii    10
Forme ale tristeţii    11
Gestionarea tristeţilor normale şi de lunga durata    13
Tristeţea pierderii    13
Tristeţea absenţei    18
Tristeţea plângerii    22
Tristeţea vinovăţiei    26
Tristeţea nostalgică     29
Tristeţea pesimistă     32
Tristeţea singurătăţii    36
Tristeţea neputinţei    40
Tristeţea inferiorităţii    45
Tristeţea deznădejdii    49
Antrenamentul anti-tristeţe    54
Factorii de risc ai depresiei    56
De unde vine depresia    57
Cum ştim că am intrat în depresie    58
Tabloul dispoziţiei depresive    59
Depresia ca maladie    60
Tratamentul bolii depresive    66
Psihoterapia şi medicamentele antidepresive    67
Antrenamentul antidepresiv    69
Revenirea depresiei    77
Cum să ne comportăm cu un depresiv    78
Cum să nu ne comportăm cu un depresiv    80
Convieţuirea cu un depresiv    82
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0549 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.