Copii anxiosi, de la anxietate la rezilienta - Michael Grose, Jodi Richardson

Copii anxiosi, de la anxietate la rezilienta - Michael Grose, Jodi Richardson
-8%
Preț: 63,48 RON
69,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0874-7
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 400
Format: 14x21
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Copii anxiosi, de la anxietate la rezilienta - Michael Grose, Jodi Richardson

 
Să începem cu începutul
Viitorul n-a fost niciodată atât de luminos pentru copiii an-xiosi. Domeniul sănătăţii mintale, odată desertic si arid, este acum fertil, plin de speranţă si studiat; este abordat cu înţelegere, acceptare, empatie si compasiune; în plus, oferă resurse bogate, asistenţă si ajutor.

Desi a fi părintele unui copil anxios poate părea coplesitor si extrem de dificil, vrem să-ţi prezentăm lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Dorim să îţi acorzi un moment de reflecţie si să recunosti că ţie, copilului tău anxios si familiei tale vi s-a oferit o oportunitate.

A fi anxios înseamnă a fi uman. Toată lumea trăieste acest sentiment. Poate fi o experienţă temporară în circumstanţe stresante sau poate face parte integrantă din felul nostru de a fi. De-a lungul vieţii, unul din patru adulţi va avea o tulburare de anxietate. Dintre aceştia, jumătate vor avea simptome înainte să împlinească 15 ani.
 
Mulţi rămân ani întregi nediagnosticaţi. Dacă şi tu suferi de anxietate, este foarte posibil să o fi ignorat de prea mult timp. Asta s-a întâmplat în mod sigur în cazul nostru.
 
Este o adevărată mană cerească pentru copilul tău anxios capacitatea ta de a-i observa simptomele. Nu putem nega că ele se desfăşoară chiar în faţa noastră şi nu avem cum să le oprim. Ceea ce îl va susţine pe copilul tău să înflorească, în ciuda anxietăţii sale, este în primul şi în primul rând faptul că cineva identifică nevoia lui de a fi ajutat.
 
Din acel moment, el va căpăta înţelegere, sprijin, abilităţi, strategii şi, dacă e necesar, tratamentul de care are nevoie pentru a-şi gestiona anxietatea în prezent şi de-a lungul întregii sale vieţi. Nu este un diagnostic care să vă fure, ţie şi copilului, speranţa de a avea o existenţă activă, semnificativă şi împlinită. Este o tulburare de sănătate mintală tratabilă şi cu cât este abordată mai repede, cu atât mai bine.

Primii paşi în înţelegerea anxietăţii
Anxietatea activează acea parte a creierului care declanşează răspunsul luptă-sau-fugi sau, aşa cum îl numesc unii pe bună dreptate, răspunsul luptă-fugi-încremeneşte sau „mori de spai-mă“, care ne protejează de pericole. Este o emoţie şi, ca orice emoţie, are un început, un proces de desfăşurare şi un final.
 
Numai că, pentru unii oameni, anxietatea nu are final.
 
Este experienţa pe care o trăiesc cam jumătate de milion de copii australieni şi 117 milioane de copii din toată lumea, care suferă de tulburare de anxietate. Atât de răspândită şi de comună a devenit anxietatea...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0512 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.