Copiii in era digitala. Cum ii ajutam sa aiba o relatie sanatoasa cu tehnologia - Diana Graber

Copiii in era digitala. Cum ii ajutam sa aiba o relatie sanatoasa cu tehnologia - Diana Graber
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-3804-92-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 400
Format: 13x20
Categoria: Parinti - copii

DESCRIERE

Copiii in era digitala. Cum ii ajutam sa aiba o relatie sanatoasa cu tehnologia - Diana Graber

 
ÎN MEDIUL ONLINE SE PETREC LUCRURI CU ADEVĂRAT BUNE
Deşi studiile din ultimii douăzeci de ani s-au concentrat mai ales asupra pericolelor utilizării tehnologiei moderne - ceea ce este o chestiune serioasă şi importantă de care părinţii trebuie să fie conştienţi -, în mediul virtual se petrec o multitudine de lucruri bune:
 
•    Reţelele sociale îi ajută pe tineri să-şi consolideze prieteniile existente deja. Peste 90% dintre adolescenţi declară că folosesc reţelele sociale pentru a lua legătura cu persoane pe care le cunosc şi în viaţa de zi cu zi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care joacă diverse jocuri pe internet; 78% dintre jucători spun că, atunci când fac acest lucru, se simt mai aproape de prietenii pe care îi cunosc şi în realitate.
 
•    Este posibil să înveţi oriunde şi oricând. Experţii se află la mică distanţă de copiii noştri şi mulţi tineri se îndreaptă spre comunităţile online pentru a găsi persoane care au aceleaşi hobby-uri şi preocupări.
 
•    Adolescenţii folosesc din ce în ce mai mult reţelele sociale pentru a păstra legătura cu rudele, a consolida legăturile de familie şi a se simţi conectaţi cu ceilalţi.
 
•    Internetul le oferă tinerilor aflaţi în situaţii de risc sau celor marginalizaţi posibilitatea de a cere ajutor din partea celorlalţi, de a-şi susţine punctul de vedere şi de a investiga resursele care să le permită să facă faţă dificultăţilor prin care trec.
 
•    Reţelele sociale le dau tinerilor şansa de a se prezenta în cea mai bună formă a lor, iar echipele de recrutare ale universităţilor urmăresc acest lucru; 35% dintre responsabilii comisiilor de admitere la diverse universităţi confirmă faptul că verifică conturile de pe reţelele sociale ale candidaţilor în timpul procesului de admitere, iar cei mai mulţi susţin că evaluarea a fost în favoarea viitorului student.
 
•    Tinerii creează aplicaţii care ne îmbunătăţesc viaţa. De pildă, Natalie Hampton, din Sherman Oaks, California, o adolescenţă de şaisprezece ani, a creat o aplicaţie numită “Sit with us” („Stai la masă cu noi”), astfel încât niciun copil să nu ia masa de prânz la şcoală singur.
 
•    Reţelele sociale pot promova implicarea civică a tinerilor. Printre activităţile de acest fel se numără voluntariatul, participarea la vot şi conştientizarea faţă de problemele care îi preocupă pe tineri.
 
•    Instrumentele digitale ieftine sau gratuite le permit tinerilor să-şi exprime creativitatea în numeroase moduri: pot scrie pe diverse bloguri, pot face şi distribui fotografii sau videoclipuri, pot colabora la realizarea de proiecte şcolare etc.
 
•    Tinerii din toată lumea pot contribui la schimbări culturale importante. În 2009, o fetiţă de doisprezece ani din Pakistan, Malala Yousafzai, şi-a făcut un blog având ca temă dreptul la educaţie al fetelor. Pledoaria ei extrem de curajoasă, chiar dacă trăia sub restrictivul regim taliban, a atras admiraţia lumii întregi şi i-a adus, în anul 2014, Premiul Nobel pentru Pace...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte    9
Introducere
Lăsaţi de capul lor, cu noile lor dispozitive electronice    15

PARTEA ÎNTÂI
O fundaţie solidă    55
Capitolul 1    Începe călătoria digitală    57
Capitolul 2    Învăţând să fie oameni    91

PARTEA A DOUA
O structură rezistentă    131
Capitolul 3    Reputaţia    133
Capitolul 4    Timpul petrecut în faţa ecranelor    167
Capitolul 5    Relaţiile    213
Capitolul 6    Confidenţialitatea    263

PARTEA A TREIA
O comunitate vie    297
Capitolul 7    Gândirea critică    299
Capitolul 8    Autoritatea digitală    329
Epilog    353
Mulţumiri    361
Note de final    365
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Parinti - copii - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0691 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.