Copiii lui Marcel - Ema Stere

Copiii lui Marcel - Ema Stere
-20%
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-46-8253-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 536
Format: 13x20

DESCRIERE

Copiii lui Marcel - Ema Stere

 
... tipul de la Natura părea zguduit. Ţinea să vadă groapa. Urmări râma groasă a ţevii de canalizare, care se ivea puţin din pământ, la ieşirea din casă - dar asta numai fiindcă se deplasase construcţia dispărea şi apărea încă o dată, mai jos, aproape de poartă, când se încârliga spre destinaţia finală: rezervorul unui vechi veceu turcesc.

—    Şi nu se varsă? mă întrebă gâfâind, în timp ce încerca să salte tabla groasă de deasupra gropii, să se uite înăuntru.

—    De când suntem noi aici, nu s-a vărsat. Cică a fost odată un dezgheţ mare, când s-a umplut groapa şi...

—    E betonată?

—    Nu.

Colegele lui rămăseseră în casă, cu Clara. Era o dimineaţă friguroasă şi simţeam miros de cafea. Tipul căută un băţ, îl strecură pe lângă marginea capacului, în rezervor, începu să-l agite. Asculta cu atenţie. Pe urmă îl scoase şi începu să-l studieze. îmi bătea soarele în ochi şi nu mi-am dat seama dacă i se prinsese ceva interesant de băţ sau nu.

Când ne-am întors în casă, Clara şi prietenele ei au tăcut. Fetele îl priveau fix pe tip. El se aşeză fără să se grăbească pe un taburet, îşi scoase mobilul să vadă cât e ceasul, luă cana mare de cafea care i se pusese înainte şi sorbi îndelung. Pe urmă spuse:

—    Cob.

Atunci Clara, care cât lipsiserăm noi îşi desfăcuse părul, altfel îl purta întotdeauna în coadă, sări de pe scaun şi începu să danseze şi să bată din palme:
—    Da, da, da, da, da! Doamne, ce mişto! Băi, îmi vine să te pup!

Am simţit că îmi cade falca.

Poate aţi mai auzit de cob. Pentru mine, atunci a fost prima dată. Aş putea încerca să reconstitui ce mi s-a spus la masa din bucătărie, în timp ce soarele îmi arunca o umbră tot mai lungă pe muşama şi îi auzeam pe marceloţi foindu-se în preajma uşii. Le era foame şi nu îndrăzneau să intre. Am în faţă şi notiţele pe care le-am luat atunci, le-am citit şi răscitit de o sută de ori. Arată aşa:

-    Casa cob = casa verde;

-    Pereţi NU drepţi;

-    Reţete. Orientativ: 50% nisip, 50% argilă, paie, apă;...
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1.    Chiar la sfârşit şi înainte de orice 
Capitolul 2.    Lumea nouă    
Capitolul 3.    I-am ascultat pe toţi    
Capitolul 4.    Din toate puterile   
Capitolul 5.    Buuum!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.