Copilul marii - Aventura transformarii launtrice si a descoperirii de sine

Copilul marii - Aventura transformarii launtrice si a descoperirii de sine
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 390
Format: 11x18

DESCRIERE

Copilul marii - Aventura transformarii launtrice si a descoperirii de sine - Marius Mihai Lungu

 
... cartea Copilul mării este o autobiografie ficționalizată a autorului, o poveste de viață, care ca orice altă poveste, merită povestită. Lectura ne poartă prin drama părăsirii locului  copilăriei și la găsirea ulterioară a unei noi perspective asupra vieții.
 
Ajungem la adolescență și implicit la prima iubire și trecem prin transformări majore odată cu fiecare conștientizare a personajului principal...
 
Din carte:
 
Cunoaşterea realităţii - Vedanta

Cred că această cunoaştere au avut-o şi alţi oameni, cu mult înainte să apară fizica cuantică. Poate că ei ştiau să explice de ce realitatea era intr-un fel, şi ceea ce percepeam în viaţa obişnuită părea total diferit.
 
Am revenit la bibliotecă şi am început şă scotocesc prin rafturi după ce mă interesa, numai că nu ştiam ce să caut. Bibliotecara, Maria, o tânără destul de citită, se obişnuise cu mine şi cu ciudăţeniile pe care le citeam.
 
Bibliotecara care ieşise la pensie în urmă cu doi ani nu mă ajutase niciodată, iar dacă o întrebam despre o carte mai deosebită, îmi răspundea că nu a auzit de ea. Maria era total diferită.
 
Citise foarte mult, şi mă ajuta să găsesc mai uşor ceea ce mă interesa. Am observat că multe dintre cărţile care mă interesau păreau neatinse. Când am întrebat-o dacă fuseseră aduse de curând, le-a lovit sugestiv de masă, umplând camera de praf.
 
Mi-a zâmbit şi mi-a spus că sunt multe cărţi de care nu s-a atins nimeni până acum şi că eram printre puţinii elevi din liceu care citeam astfel de cărţi.
 
Când i-am cerut o carte în care mintea, corpul şi lumea sunt prezentate din perspectiva unor înţelepţi antici, mi-a spus că nimeni nu i-a mai cerut aşa ceva până acum şi că nici nu auzise de aşa ceva. Mi-a, promis că va face tot posibilul să îmi găsească ce mă interesa şi să revin a doua zi după ore.
 
In drum spre casă, m-am dus, ca de obicei, la malul marii, numai că de data aceasta am mers pe poteca care străbătea colina împădurită, trecând pe plaja care ducea până la digul care delimita intrarea în port. Nu prea obişnuiam să merg pe acolo pentru că, pe măsură ce mă apropiam de port, zgomotul devenea din ce în ce mai puternic.
 
Plaja era mult mai lungă decât cea pe care mă plimbam de obicei, dar era destul de îngustă. Distanţa de la mare până la drum era, pe alocuri, mai mică de o sută de metri, iar zgomotul camioanelor era foarte puternic, în unele momente ale zilei.
 
Cu toate că era o plajă destul de zgomotoasă, era mult mai circulată decât cealaltă, pentru că vizavi era un cartier destul de mare, cu multe blocuri, iar în apropiere erau şi câteva hoteluri. La unul dintre ele lucra mama.
 
M-am plimbat aproape o oră, ajungând până aproape de port, dar, atunci când zgomotele din port au acoperit zgomotul mării...
 
...........
 
...în această stare de linişte mentală desăvârşită, mi-am dat seama că vocea avusese dreptate. Când lucrurile percepute sunt diafane sau difuze, sentimentul că ele simt reale este atât de slab, încât puteam crede că este un vis.
 
Dacă ar fi fost furtună, senzaţia de realitate ar fi fost mult mai puternică, iar dacă furtuna ar fi rupt o creangă care mi-ar fi picat în cap, senzaţia, transformată de minte în durere, m-ar fi făcut să simt cât de real este ceea ce percep.
 
Mi-am adus aminte că şi în unele vise am avut nişte senzaţii la fel de puternice, ca şi cum s-ar fi petrecut în realitate. Cum puteam sa simt acele lucruri, când corpul îmi era adormit, nefiind implicat cu nimic în acele percepţii?
 
Mi-am îndreptat din nou atenţia către lumea obişnuită, când l-am auzit pe bunicul că mă strigă pe nume. Era clar că stătusem prea mult, dacă ajunsese să mă caute pe colină. M-am ridicat şi am luat-o la fugă spre el.
 
M-am scuzat, spunându-i că am adormit la umbra pomilor de pe colină. Mi-a zâmbit şi mi-a spus că şi el venea câteodată aici ca să tragă un pui de somn, mult mai odihnitor decât cei din pat.
 
Am plecat împreună cu paşi mici spre casă, vorbind vrute şi nevrute. Mi s-a părut ciudat atunci când bunicul a început să povestească, pentru că nu era prea vorbăreţ de felul lui...
 
 
CUPRINS:
 
1. O copilările de vis    
2. Vocea    
3. Intre bine şi rău   
4. Un dar, o afacere    

5. Renunţarea   
6. Totul este mental   
7. Credinţele greşite despre realitate  
8. Cunoaşterea realităţii - Vedanta  

9. Ochiul nu se vede pe el însuşi   
10. De ce nu pot cunoaşte experienţele sau gândurile altora?  
11. Cercetarea experienţei: ce vedem de fapt?   
12. Cine sunt eu?  

13. O demonstraţie de (non) afecţiune   
14. Cercetarea experienţei: ce auzim de fapt?  
15. Golul dintre gânduri şi golul dintre stări: stările şi non-stările   
16. Cercetarea experienţei: ce atingem de fapt?  

17. Petrecerea burlacilor    
18. Nunta    
19. Cercetarea experienţei: asocierea simţurilor şi mişcarea  
20. Inţelegerea irealităţii visului   
21. Cercetarea experienţei: conştiinţa nu este produsă de nimic   
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0642 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.