Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Copilul sanatos si bolnav

Copilul sanatos si bolnav
ISBN: 973-950-20-3
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 300
Format: 17x24
18,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Copilul sanatos si bolnav''


... cartea reprezintă un îndreptar care ne învaţă să înţelegem starea de sănătate şi, respectiv, starea de boală a copilului.

- Autorul a fructificat deopotrivă cunoştinţele clasice de pediatrie, achiziţiile moderne de psihopatologie şi cele mai noi concepţii privind creşterea, dezvoltarea, educaţia şi patologia copilului, toate acestea filtrate prin propria experienţă de practician.

- Cartea conturează mai întâi un portret al copilului sănătos, iar apoi trece în revistă bolile de care poate suferi un copil.

- Creşterea şi dezvoltarea fizică a copilului, apoi dezvoltarea lui psihică sunt analizate etapă cu etapă.

- În acest context, sunt determinate particularităţile psiho-biologice ale copilului, subliniindu-se că acesta nu este un adult în miniatură, ci are o personalitate proprie.

- Fapt de la sine înţeles, spaţiul consacrat copilului bolnav este de două ori mai amplu decât spaţiul în care este conturat portretul copilului sănătos.

- Bolile de care poate suferi copilul sunt prezentate sistematic, pe aparate şi sisteme ale corpului.

- În capitole speciale sunt descrise simptomele după care pot fi recunoscute afecţiunile, primul ajutor de acordat de către adulţi şi, respectiv, modalităţile de prevenire.

- Cu deschiderile din practica medicală de astăzi rezonează capitolul dedicat practicilor terapeutice alternative cu aplicare în pediatrie.

- Acest îndreptar medical constituie pentru unii cititori o carte de iniţiere, iar pentru alţii o carte de consolidare a cunoştinţelor dobândite în şcoală sau în alte împrejurări.

- Pentru toţi, acesta poate fi o carte de control, de consultat zilnic, pentru toată perioada de creştere şi dezvoltare a copilului, de la naştere până la intrarea în starea de adult..


Autor: Octavian Popescu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018
Created in 0.6529 sec
loader
Caut in catalog...
loader