Corupţia uriaşă, evidentă a sistemului judiciar contemporan - Anonimus

Corupţia uriaşă, evidentă a sistemului judiciar contemporan - Anonimus
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-7800-38-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 288
Format: 13X20
Categoria: Stiinte sociale

DESCRIERE

Corupţia uriaşă, evidentă a sistemului judiciar contemporan - Anonimus

 
Fragmente:
 
... susţinuţi de putere, care le-a conferit multă vreme o capacitate probatorie aproape incontestabilă, ajutaţi apoi şi de judecători, experţii judiciari s-au putut instala nestingheriţi la posturile de comandă. O astfel de soluţie comodă a suprimat obligativitatea unui minim control şi, încurajate de un laxism permisiv, abuzurile au devenit deja mult prea flagrante. Întregul edificiu al justiţiei a început să se clatine, iar această situaţie ar trebui remediată de urgenţă.

În dosarul de care ne ocupăm, Guy Lacroix a făcut greşeala de a vrea să facă totul mult prea bine, cu prea mult servilism şi cu prea mare sârguinţă, mărind de cinci ori o chirie care în mod normal nu avea de ce să depăşească 100. 000 de franci (15. 267 euro). Victima a început deci să aibă bănuieli: aproape sigur ceva nu era în regulă.
 
Fără îndoială că era vorba de dorinţa expertului de a încheia totul cât mai repede, modalitatea aleasă era însă prea rapidă, iar lucrurile erau făcute cu prea mult aplomb: acel aplomb al celor care nu ezită niciodată, pentru că provin din anumite cercuri închise ale puterii, în care toţi gândesc la fel, şi asta-i face incapabili să mai sesizeze excesul de neverosimilităţi.

Eroarea a fost ulterior continuată şi amplificată de decizia judecătorului: în zilele noastre, raportul unui expert a ajuns să fie evaluat nu prin prisma conţinutului său, ci prin prisma puterii şi a titlurilor pe care le deţine autorul său.
 
Apoi, deşi fundamental viciată, această decizie a fost confirmată prin verdictul Curţii de Casaţie, care, vrând să închidă definitiv dosarul, a condamnat victima la o surprinzătoare amendă civilă de 10. 000 de franci (1. 526 euro), ca pedeapsă pentru o îndrăzneală considerată drept sacrilegiu.
 
Rezultatul a fost exact opusul a ceea ce şi-au dorit înalţii magistraţi, sentimentul de nedreptate a devenit prea puternic, aşa că ei nu au făcut decât să împingă victima la rebeliune: acum lupta putea să înceapă.

Utilizarea acestei arme financiare de către Curtea de Casaţie, caracterul excepţional al acestei amenzi total nejustificate, au făcut ca justiţiabilul să înceapă să se îndoiască nu numai de raportul expertului, ci şi de aşa-zisa obiectivitate a judecătorilor.
 
Lovitura, voindu-se mortală, nu a făcut decât să-i amplifice neîncrederea în sistem şi totodată să-i dea certitudinea dreptăţii sale. Din dorinţa de a-l face să tacă, s-a îndepărtat brutal orice argumentaţie şi nu s-a ţinut cont de niciun fel de dovezi contrare; acest om era de-acum hotărât să caute adevărul, înţelegând că utilizarea forţei nu putea fi decât un semn de slăbiciune...
 
CUPRINS:
 

Cuvânt înainte... 5

 

    PARTEA I O prezentare generală a situaţiei din justiţie

Capitolul 1 / Revolta... 13
Capitolul 2 / Judecătorul de comerţ... 37
Capitolul 3 / Să învingem pesimismul... 49

 

    PARTEA A II-A Incompatibilitatea dintre judecător şi francmason

Capitolul 1/ Influenţe francmasonice... 73
Capitolul 2 / Jurămintele incompatibile...
Capitolul 3 / Dominique Charvet: o carieră edificatoare... 117

 

    PARTEA A III-A Intolerabila asociere dintre justiţie, abilitate şi corupţie. Exemple concrete

Capitolul 1 / Afacerea „Video Halles Films"... 133
Capitolul 2 / Judecătorul Jacques Jebaene... 149
Capitolul 3 / Administratorul judiciar Gerard Philippot.. 165
Capitolul 4 / Avocatul Jacques Chanson... 173
Capitolul 5 / Uraganul care s-a abătut asupra Tribunalului de Comerţ din Paris... 183
Capitolul 6 / Cum să cumperi o firmă la un preţ bun?... 205
Capitolul 7 / Doi experţi judiciari... 231
Capitolul 8 / Ordinul Avocaţilor pus la respect... 245

 

Glosar... 257

 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0734 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.