Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Creierul de Homo Sapiens - Ghid de utilizare

Creierul de Homo Sapiens - Ghid de utilizare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 180
Format: 13x20
25,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Creierul de Homo Sapiens - Ghid de utilizare - Dragos Cirneci

 
... A: De unde vin problemele de comunicare in cuplu?
 
D. C.: Creierul femeilor este construit pentru comunicare. Femeile au mai dezvoltate zonele limbajului din creier, iar în timp ce la bărbaţi se ocupă de limbaj emisfera stângă, la femei sunt implicate ambele emisfere.
 
Pe de altă parte, cercetările psihologilor de cuplu au arătat că cea mai frecventă plângere din partea femeilor este că nu sunt ascultate sau partenerul nu vorbeşte cu ele.
 
De altfel, cea mai frecventă acuză pe care femeile o aduc în procesele de divorţ este lipsa comunicării, în timp ce bărbaţii rareori o invocă. Cele două creiere diferite încep să se vadă încă din copilărie.
 
Studiile Universităţii Stanford arată că băieţeii şi fetiţele tind să se joace doar cu membrii aceluiaşi sex, iar grupurile sunt foarte diferite ca număr, structură şi relaţionare.
 
Fetiţele au grupuri mai mici de prietene iar intimitatea este ingredientul relaţiei - ele schimbă între ele secrete, povestesc despre oamenii pe care îi cunosc şi tind să vorbească mai mult pe un singur subiect. Pentru ele, nu contează atât subiectul discuţiei, cât sentimentul de apropiere, de împărtăşire a gândurilor sau impresiilor.
 
In schimb, băieţii tind să aibă grupuri mai mari de prieteni cu o structură ierarhică, iar ei trebuie să se lupte ca să nu fie într-o poziţie subordonată. Sunt mai orientaţi spre acţiune, spre a face lucruri împreună, fac glume unul pe seama celuilalt, schimbă mereu topica discuţiei şi caută permanent jocuri.
 
Astfel, la maturitate, o femeie îşi vede soţul ca pe o versiune îmbunătăţită a celei mai bune prietene, in timp ce bărbatul are impresia că a asculta atent, într-o relaţie, este ceva umilitor, la fel cum ascultă un copil adultul sau angajatul pe şeful lui.
 
Apoi, în conversaţie, femeile tind să fie suportive şi să îşi exprime acordul, în timp ce bărbaţii tind să aducă argumente contra sau să găsească alte puncte de vedere. Or, această atitudine poate părea belicoasă pentru femei.
 
Pentru bărbat, a vorbi în public este o ocazie de debate, o competiţie în care trebuie să îşi arate inteligenţa sau cunoştinţele. De aici, şi discrepanţa între comportamentul din public şi cel de acasă.
 
Odată ajuns acasă, el nu mai consideră că trebuie să dovedească ceva, deci poate rămâne tăcut, în timp ce, pentru ea, a fi acasă înseamnă a nu-i mai fi teamă că spune ceva nepotrivit sau că deranjează pe cineva - deci, are, în sfârşit, undă verde pentru a vorbi fără grijă.
 
Chiar şi poziţia în timpul conversaţiei este motiv de frustrare pentru femei. Ele tind să stea faţă în faţă şi să se privească în ochi, în timp ce bărbaţii (chiar de mici) tind să stea unul lângă altul şi să privească în faţă, ca şi cum ar sta într-o maşină, aruncând câte o privire celuilalt din când în când.
 
In fine, femeile tind să scoată sunete de genul de confirmare, ori să termine propoziţia celeilalte chiar să anticipeze ce vrea cealaltă să spună, pentru...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă   

I. Cum manipulăm şi cum suntem manipulaţi    
II. Invăţare şi memorie 
III. Despre creativitate   
IV. Relaţii de cuplu   
V. Ataşamente şi alte adicţii   
VI. Părinţi şi copii   
VII. Stresul   
VIII. Creierul şi imunitatea   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1081 sec
loader
Caut in catalog...
loader