Creierul fericit. Obiceiuri pentru a creste nivelul de serotonina, dopamina, oxitocina si endorfina - Loretta Graziano Breuning

Creierul fericit. Obiceiuri pentru a creste nivelul de serotonina, dopamina, oxitocina si endorfina - Loretta Graziano Breuning
-10%
Preț: 62,10 RON
69,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1122-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 344
Format: 15x23
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Creierul fericit. Obiceiuri pentru a creste nivelul de serotonina, dopamina, oxitocina si endorfina - Loretta Graziano Breuning

 
Cum răspund diverşi creieri la impulsuri
Animalele îşi acceptă impulsurile neurochimice fără a se aştepta la un raţionament verbal. Acesta este motivul pentru care animalele ne pot ajuta să înţelegem substanţele chimice din creierul nostru.
 
Scopul nu este de a glorifica animalele sau impulsurile primitive, ci de a descoperi ce anume activează secretarea substanţelor chimice generatoare de fericire.

De exemplu, o leoaică flămândă este fericită atunci când vede o pradă în apropiere. Aceasta nu este o fericire psihologică, ci o stare de excitare care produce energia necesară vânării.
 
De multe ori, leii nu reuşesc să-şi prindă prada, motiv pentru care îşi aleg cu grijă ţinta, ca să evite epuizarea energiei şi înfometarea. Când o leoaică vede o gazelă pe care ştie că o poate prinde, este în extaz. Nivelul de dopamină creşte brusc, activându-i instantaneu motorul intern.

Un elefant însetat este fericit când găseşte apă. Senzaţia plăcută de potolire a setei declanşează dopamina, creând conexiuni permanente la nivel neuronal. Acest lucru îl ajută să regăsească apa pe viitor.
 
Mai exact, elefantul nu trebuie să „încerce“ să ţină minte unde este apa pentru că dopamina a creat deja un traseu neuronal. Data viitoare când va vedea orice fel de sursă de apă, impulsurile electrice vor găsi repede calea spre substanţele chimice generatoare de fericire şi acea senzaţie plăcută îi va spune „de asta ai nevoie“.
 
Atunci când e extenuat sau deshidratat, un semn de recompensă aflată la îndemână va declanşa senzaţia plăcută care îl va stimula. Substanţele chimice generatoare de fericire permit supravieţuirea, fără pic de efort sau intenţie.

Cu toate acestea, substanţele chimice generatoare de fericire nu sunt secretate în permanenţă. Leul va produce substanţe chimice generatoare de fericire suplimentare doar în momentul în care găseşte altă pradă, iar elefantul le va produce doar atunci când va vedea o nouă modalitate de a-şi satisface o nevoie. În natură, nu există conceptul de substanţe chimice generatoare de fericire secretate fără...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0495 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.