Creierul fericit - Rick Hanson

Creierul fericit - Rick Hanson
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-3721-5
Anul publicării: 2019

DESCRIERE

Creierul fericit - Cum sa fim calmi, relaxati si sa avem incredere in noi cu ajutorul neuropsihologia - Rick Hanson

 
Perceperea unei senzaţii plăcute
 
Poţi acorda un minut sau mai multe acestui exerciţiu pe care îl poţi efectua fie cu ochii deschişi, fie cu ochii închişi. Nu este nici o problemă dacă alegi să-l faci pe lângă alte activităţi, dar, la început, îl vei înţelege mai bine dacă te opreşti din orice altă activitate.

Pasul 1: Experimentează. Descoperă o senzaţie plăcută deja prezentă în conştiinţa ta. Poate senzaţia relaxantă a unei adieri, o căldură sau o răcoare confortabilă ori o stare de vitalitate sau conştientizare. Această senzaţie poate fi subtilă sau moderată, dar în acelaşi timp te face să te simţi bine. Pot exista şi alte senzaţii, gânduri ori sentimente incomode, dar asta nu este o problemă. Uitâ-le pe cele incomode şi canalizează-ţi atenţia pe senzaţia plăcută. Când o descoperi, pâstreaz-o şi treci la pasul următor.

Pasul 2: Imbogăţeşte experienţa. Rămâi cu senzaţia plăcută. Analizeaz-o puţin. Cum arată? Ajut-o să se sedimenteze. Concentrează-ţi atenţia pe această senzaţie 10, 20 sau mai multe secunde 1a rând. întoarce-te la ea dacă ţi-ai pierdut concentrarea. Acceptă această senzaţie, atât cu mintea, cât şi cu trupul. Fara stres sau presiune, încearcă sa o faca să devină mai puternică, poate chiar mai internă, Bucurâ-te de ea, pâstreaz-o in mintea ta. Vezi dacă o poţi concretiza in mici acţiuni, cum ar fi să-ţi schimbi poziţia corpului pentru a putea respira mai bine sau să zămbesti usor.

Pasul 3: Asimilează experienţa. In timpul, căt şi imediat după cel de-al doilea pas, urmăreşte şi simte cum senzaţia plăcută te inundă.

După ce închei acest exerciţiu, veţi cum te simţi. Simte ce înseamnă să asimilezi lucruri pozitive.
Dacă nu al simţit nici o senzaţie plăcută, fie eşti copleşit de o durere agonizantă (sper că nu), fie pur şi simplu ai nevoie de mal multă practică. Este normai să întâmpini dificultăţi la primul pas in asimilarea lucrurilor pozitive şi este foarte uşor să-l subestimezi
Când lucrezi cu mintea, este important să ai un spirit de explorare moderat, dar perseverent. Continuă să cauţi. Dacă nu găseşti ceva pozitiv acum, poate va apărea mai târziu...
 
CUPRINS:
 
Introducere
        
PARTEA I. FUNDAMENTELE FERICIRII

Capitolul 1. Cultivarea lucrurilor bune  
Capitolul 2. Tendinţa către negativism    
Capitohii 3. Creierul receptiv şi creierul reactiv   

PARTEA A II-A. CUM SĂ DEVII O PERSOANĂ FERICITĂ
Capitolul 4. Vindecă-te singur       
Capitolul 5. Ia aminte         
Capitolul 6. Creează-ţi experienţe pozitive        
Capitolul 7. Programează-ţi creierul             
Capitolul 8. Florile care Îndepărtează buruienile       
Capitolul 9. Folosirea eficientă a metodei HEAL      
Capitolul 10. Cele 21 de nestemate

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0690 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.