Cress. Seria Cronicile lunare, volumul 3 - Marissa Meyer

Cress. Seria Cronicile lunare, volumul 3 - Marissa Meyer
Preț: 52,92 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8754-72-7
Anul publicării: 2019
Pagini: 560
Format: 14x20

DESCRIERE

Cress. Seria Cronicile lunare, volumul 3 - Marissa Meyer

 
... satelitul ei descria o orbită completă în jurul Pământului o dată la şaisprezece ore. Era captivă într-o temniţă care venea la pachet cu o privelişte care-ţi tăia răsuflarea: oceane de un albastru neţărmurit, nori învolburaţi, răsărituri de soare care luminau jumătate de planetă.

La început, când fusese închisă aici, îi plăcuse la nebunie să-şi aranjeze grămadă pernele, deasupra biroului zidit în perete, şi să-şi agaţe cearşafurile de ecrane, construindu-şi un mic culcuş primitor.
 
Se prefăcea că nu era la bordul unui satelit, ci într-o capsulă spaţială, în drum spre planeta albastră. Curând, urma să păşească afară, pe pământ adevărat, să simtă soarele adevărat, să inspire oxigenul adevărat.

Obişnuia să se uite îndelung la continente, cu orele, ima-ginându-şi cum ar fi fost să se afle acolo.

Pe de altă parte, întotdeauna evita vederea Lunii. Câteodată, satelitul ei artificial trecea atât de aproape de cel natural, încât fata putea zări enormele acoperişuri lucioase şi oraşele strălucitoare unde locuiau lunarii. Unde locuise şi ea. Cu ani în urmă. înainte de a fi alungată.

în copilărie, în timpul acelor lungi ore dureroase, Cress se ascundea de Lună. Câteodată, intra în mica sală de baie şi îşi distrăgea atenţia împletindu-şi părul în cozi complicate.
 
Sau se înghesuia sub birou şi cânta cântece de leagăn până adormea. Ori visa cu ochii deschişi că avea părinţi, imaginându-şi că s-ar fi jucat cu ea, că i-ar fi citit poveşti şi i-ar fi dat la o parte părul de pe frunte, drăgăstos. Apoi, în sfârşit, Luna dispărea din nou în spatele Pământului protector, iar Cress se simţea în siguranţă.

Chiar şi acum, în orele când trecea foarte aproape de Lună, fata se ascundea sub pat şi dormea, citea ori compunea cântece în minte, sau elabora coduri complicate. In continuare, nu-i plăcea să se uite la oraşele de pe Lună... Nutrea o teamă ascunsă că, dacă îi vedea pe lunari, cu siguranţă, ei ar fi putut să scruteze spaţiul, dincolo de cerurile lor artificiale, şi să o zărească.

De mai bine de şapte ani, ăsta era coşmarul ei.

Dar în clipa asta, conturul argintiu al Lunii apăru în colţul ferestrei sale, iar Cress nu-i dădu nicio atenţie. Peretele ei de ecrane transparente îi dezvăluia un coşmar nou-nouţ.
 
Cuvinte brutale împânzeau fluxurile de ştiri, fotografii şi înregistrări video se contopeau în ochii ei, pe măsură ce fata derula imaginile, trecând de la o ştire la alta. Nu reuşea să citească îndeajuns de repede...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0509 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.