Crocodilul Ghena și prietenii săi - Eduard Uspenski

Crocodilul Ghena și prietenii săi - Eduard Uspenski
-5%
Preț: 37,05 RON
39,00 RON (-5%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8986-04-3
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 88

DESCRIERE

Crocodilul Ghena și prietenii săi - Eduard Uspenski

 
... intr-o pădure tropicală deasă trăia odată un animăluţ foarte amuzant. Il chema Ceburaşka. Mai bine zis, la început nu-l chema nicicum, cât timp a trăit în pădurea lui tropicală. A primit numele de Ceburaşka mai târziu, când a plecat din pădure şi s-a întâlnit cu oamenii.
 
Doar oamenii sunt cei care dau nume animalelor. Ei i-au spus elefantului că e elefant, girafei că e girafa, iepurelui că e iepure. Deși, dacă s-ar fi gândit puțin, elefantul ar fi putut să-și dea seama că e elefant. Doar are un nume simplu.
 
Dar ce s-ar face animalul cu un nume atât de complicat precum hipopotam"? Cum să-ți treacă prin minte că nu eşti „hi-potam", nici po-potam", ci de-a dreptul hi-po-po-tam"?

Aşa şi animăluţul nostru: nu se gândise niciodată cum il cheamă, pur şi simplu trăia bine-mersi în pădurea lui tropicală îndepărtată.

Odată, se trezi dis-de-dimineață, îşi puse lăbuțele la spate şi ieşi să se plimbe puțin, să ia o gură de aer proaspăt. Și cum se plimba el aşa, văzu deodată, lângă o livadă mare, câteva lăzi cu portocale.
 
Fără să stea prea mult pe gânduri, se bagă într-una dintre ele și începu să ia micul dejun. Mâncă două portocale întregi şi se umflă aşa de tare, că abía mai putea să se mişte. Așa că se culcă direct pe fructe. Dormi Ceburaşka neîntors, bincînțeles, nu auzi deloc când veniră muncitorii şi închiseră lăzile.

Apoi portocalele împreună cu Ceburaşka fură urcate pe un vapor şi trimise într-o călătorie lungă.

Călătoriră mult timp pe mări și oceane şi, în cele din urmă, ajun- seră într-un magazin de fructe dintr-un oraş foarte mare. Când lăzile fură deschise, într-una aproape că nu mai rămăseseră portocale: era numai Ceburaşka, cu o burtă căt toate zilele.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0588 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.