Cronovizorul - Stefan Manasia

Cronovizorul - Stefan Manasia
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8268-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 224
Format: 13x20

DESCRIERE

Cronovizorul - Stefan Manasia

 
...în faţa ferestrei cît peretele exterior, Marc pedalează la bicicleta de fitness. Pe bulevard, Bucureştiul se tîrăşte agonic. E trecut de ora prînzului şi hiperactivitatea matinală a încetat.
 
imbrăcaţi în culori la modă toamna aceasta - galben, kaki, verde ca găinaţul -, trecătorii sînt un vortex domol de frunze de arţar, frunze gigantice, ultimele desprinse de pe ramurile descuamate, ultimele tîrîte spre cimitirul autumnal, făcîndu-le dreptate lui Decembrie şi iernii care nu mai e iarnă, iernii ca o toamnă mai rece, murdară, se gîndeşte Marc, odihnindu-şi coatele pe ghidonul polifuncţional. 22, 22. 6, 22. 8, 23. 4, 24 km/h afişează computerul cu LED-uri multicolore.
 
Aseară parcă nu era ea, sau era ea aşa cum îşi doreşte să fie de cîte ori simte nevoia să îmi arate cît mă iubeşte, şi i-am spus nu-ţi mai modifica orarul, e înnebunitor, nu ţin neapărat să ajungem, şi atunci mi-a trimis un mesaj, am reuşit să îmi schimb orarul, abia aştept să ajungem, iubitule, S. P. L. E. N. D. I. D. - am tastat eu, aşa că la şaptesprezece şi cincisprezece eram în taxi - îşi spune alintîndu-se Marc - şi altcineva a pedalat pe bicicleta asta, simţindu-şi muşchii acţionaţi de muzica funk, a văzut taxiul coborînd alene pe bulevard, înainte de a o lua pe Strada Dacia, spre Eminescu şi, în cele din urmă, rămînînd blocat pe Pictor Arthur Verona, la nici douăzeci de metri de intrarea în cafeneaua Librăriei...
 
CUPRINS:
 
Partea întîi
Călătoria    9

Partea a doua
Strange things    23
Bunica mea, Soljeniţîn    39
Ochi de păun    42
Băiatul care şi-a spus gomi no sensei    55
Edi    65
Verde ca malachitul    78
Ultimul film al lui Vlad Drăgoi    85
Skatepark    91
Ce-i spune o fetiţă altei fetiţe?    98

Partea a treia
Azulejos    105
Ficţiune polară    118
Zei, turişti, migranţi    125
Ariei Jolie    139
Am văzut diavoli    144
Bruno Farhadi    148
Refugiat    159

Partea a patra
Sanctuar

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0618 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.