Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie - Claudiu Tanaselia

Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie - Claudiu Tanaselia
Preț: 87,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-088-282-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 104
Format: 22x27

DESCRIERE

Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie - Claudiu Tanaselia

 
... planeta noastră este acoperită de atmosferă, un amestec de mai multe gaze: în mare parte este vorba despre azot și oxigen, dar conține și alte gaze precum dioxid de carbon sau argon.
 
Atmosfera ne permite să respirăm, să inhalăm oxigenul de care corpurile noastre au nevoie continuă pentru a funcționa, dar ne apără și de temperaturile extreme din spațiul cosmic sau de radiațiile cosmice.
 
Prezența atmosferei pe Pământ permite și existența apei în formă lichidă: avem astfel râuri, lacuri, mări și oceane, care creează nori, din care, sub formă de ploaie sau ninsoare, apa se întoarce pe sol și circuitul se reia.
 
De-a lungul zilei sau anotimpurilor atmosfera se încălzește sau se răcește, în funcție de cantitatea de căldură primită de la Soare. Pentru că este un amestec de gaze, când acesta se încălzește își mărește volumul, iar când se răcește își micșorează volumul.
 
Pentru că Pământul nu este încălzit uniform, apar mereu zone mai calde și zone mai reci, formându-se astfel curenți de aer. Atmosfera Pământului este dinamică: mereu există adieri de vânt, vânturi mai puternice, furtuni sau chiar uragane și tornade.
 
Este dificil să spunem cum va fi vremea în următoarea perioadă, dar în ultimul timp, datorită sateliților aflați pe orbita Pământului și a computerelor extrem de performante care pot simula deplasarea maselor de aer, calitatea acestor prognoze s-a îmbunătățit considerabil...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.