Cu multi, multi ani in urma - Selcuk Altun

Cu multi, multi ani in urma - Selcuk Altun
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 228
Format: 13x20

DESCRIERE

Cu multi, multi ani in urma - Selcuk Altun
 
... n-am putut rezerva un loc decent în autobuzul pe ruta Ankara-lzmir, aşa că m-am convins singur să zbor. îndată ce m-am instalat în avion, am fost sigur că-mi voi auzi vocea interioară spunând: ''Bun venit la bordul cărăuşului puternic al aerului.
 
Să ai un zbor frumos." Afişajul taxiului pe care l-am luat de la Izmir spre Ayvalik propunea nişte versuri: „Acest super vehicul La Karşiyaka s-a făcut”. Pentru mine era limba greacă.
 
Şoferul smead la faţă, Sădi, a specificat de două ori că era profesor de ciclul doi care făcea şi taximetrie pentru a-şi plăti datoriile de pe cârdul de credit.
 
Auzind că era prima mea vizită în Ayvalik, a început să spună automat: „Vecin cu Muntele Ida din mitul Homeric, Ayvalik este un paradis cu mare, pădure şi aer curat Unui din cele mai vestite centre de ulei din lume, din ultimele două sute de ani...” Am închis ochii; voiam să-mi cânt Dansul ungar nr. 1 de Brahms.
 
Ne-am oprit pentru o gustare, la o staţie de benzină, şi Sădi m-a întrebat ce fac. l-am spus că eram detectiv. Am jurat acolo şi atunci, printre mirosurile de benzină şi pipi, să mă duc acasă cu primul autobuz, dacă nu reuşeam să dau de Haluk Batumlu.

Luminile oraşului au apărut în depărtare, în timp ce Sadi - un şofer nu aşa de bun, judecând după încleştarea mortală a degetelor pe volan - explica:

—Şefu, Ayvalik este de fapt un resort de vacanţă preferat de birocraţii anti-înalta societate din Istanbul şi Ankara.
 
Vorbea ca un colaborator care încerca să-l linguşească pe comandantul armatei invadatoare, oferindu-i motive de a iubi locul aceia.

Mirosul pătrunzător care-mi lovea nările la Hotelul Palace din Ayvatik, localizat între bazar şi mare, era deranjant dar mergea. Era o aromă secretă de fabrică de ulei de măsline, din schimbul de noapte, şi m-a urmat în camera mea, ca un câine maidanez prietenos.
 
L-am întrebat pe recepţionerul care mi-a urat bun venit în engleză, dacă-i cunoştea pe Haluk Batumlu, deşi ştiam bine care va fi răspunsul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.