Cubul. Jocul care a captivat lumea - Erno Rubik

PRP: 57,00 RON
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,30 RON
Diferență: 5,70 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-44-1708-4
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Biografii

DESCRIERE

Cubul. Jocul care a captivat lumea - Erno Rubik

 

... PUZZLE‑URILE CU CARE M‑AM JUCAT în copilărie mi‑au antrenat mintea. M‑am familiarizat cu natura întrebărilor lor și am căpătat deprinderea de a le răspunde.

Nu primeam aceste puzzle‑uri ca pe niște sarcini de lucru, nu luam note pentru prestația mea și nici nu ținea cineva cont dacă le rezolvam sau nu.

Dacă dădeam greș sau întâmpinam probleme cu vreunul, o luam de la capăt a doua zi. Era o distracție solitară. În lipsa unui oponent, eram întotdeauna câștigător – nu c‑aș fi gândit așa pe atunci.

Ce mă captiva cel mai tare era că puteam să folosesc aceste puzzle‑uri ca pe un punct de pornire ca să descopăr altceva. Puzzle‑urile ne scot la lumină calități importante: concentrare, curiozitate, simț ludic, imboldul de a descoperi o soluție.

Exact aceleași calități alcătuiesc principiile de bază ale întregii creativități umane. Puzzle‑urile nu sunt doar distracții sau dispozitive de omorât timpul. Ne ajută și pe noi, la fel ca pe predecesorii noștri, să ne găsim calea spre propriul potențial creativ.

Dacă ești curios, vei descoperi puzzle‑urile din jurul tău. Dacă ești hotărât, le vei rezolva. Unul cu care m‑am jucat de foarte timpuriu a fost tangram, un puzzle geometric doar în aparență simplu, care, după părerea mea, nu e chiar puzzle, pentru că nu presupune o sarcină precisă.

Originar din China antică, tangramul este un pătrat împărțit în șapte piese, sau „tan“‑uri: cinci triunghiuri de mărimi variabile, un paralelogram și un pătrat...

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0175 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.