Cum a rămas România fără președinte ales. 7 răspunsuri posibile - Cristian Preda

DESCRIERE
Cum a rămas România fără președinte ales. 7 răspunsuri posibile - Cristian Preda
... malul unui lac înghețat e tivit cu pini plini de brumă. Zăpada cade; în fundal se aude o muzică de spa. Un bărbat cărunt, cu o față plăcută, e în picioare, la marginea lacului. Bărbatul începe să se dezbrace.
Urmează să înoate, explică el, pentru a-și arăta credința în Dumnezeu, ca și faptul că se opune științei, tehnologiei, modernității. „Nu-mi trebuie Facebook; nu-mi trebuie Internet; nu-mi trebuie nimeni, am nevoie doar de inima mea", spune el.
După ce pleacă înot pe lac, fără a părea să-i pese de frig, continuă: „Am încredere în sistemul meu imunitar, fiindcă am încredere totală și credință în creatorul lui, în Dumnezeu. Imunitatea mea este o parte din suveranitatea ființei mele".
Bărbatul este Călin Georgescu, omul care și-a lăsat cu gura căscată concetățenii câștigând primul tur al alegerilor prezidențiale din România, pe 24 noiembrie, deşi abia dacă apărea în sondajele de opinie și și-a făcut campania aproape în întregime pe TikTok, unde regulile platformei, formulate anume pentru a limita și a reglementa mesajele politice, nu par să-l fi deranjat deloc.
Dimpotrivă, a folosit tacticile pe care mulți influenceri de social media le utilizează pentru a momi algoritmul TikTok. Uneori a pus muzică de pian liniștită, melancolică, implorând oamenii să „voteze cu sufletul".
Alteori, subtitluri care se deschid peste imagine, lumină aspră, culori fluorescente și muzică electronică, îndemnând la o „renaştere națională şi vituperând forțele secrete care, chipurile, încearcă să le facă rău românilor. „Ordinul de a ne distruge locurile de muncă a venit din afară", spune într-un video.
În altul, vorbește despre „mesaje subliminale" și controlul gândurilor, iar vocea e însoțită de imagini cu o mână care ține firele unei marionete. În lunile dinaintea alegerilor, videourile lui au adunat peste un milion de vizionări...
CUPRINS:
- Cristian Preda. Scurt cuvânt înainte
- Anne Applebaum – Noii Rasputini. Misticismul antiştiinţific favorizează autocrația în întreaga lume
- Dennis Deletant – Lumină şi întuneric în actuala criză politică din România
- Sabina Fati – Serviciile secrete. (Im)posibila modernizare, dilemele istorice şi şocul prezentului
- Radu Paraschivescu – Scurtul drum de la „exotic" la „e toxic"
- Cristian Preda – O nouă democrație mimată?
- Oliver Jens Schmitt – Rădăcinile intelectuale ale unei mari dezorientări
- Ioan Stanomir – 2024. Fotografia României politice
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 46,06 RONPRP: 49,00 RON
- 50,15 RONPRP: 59,00 RON
- 44,18 RONPRP: 47,00 RON
Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 50,15 RONPRP: 59,00 RON
- 45,00 RON
- 107,10 RONPRP: 119,00 RON
REVIEW-URI