Cum sa combati un rasist - Adam Rutherford

Cum sa combati un rasist - Adam Rutherford
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-444-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208
Format: 13X20

DESCRIERE

Cum sa combati un rasist - Adam Rutherford

 
... scriu aceste cuvinte în toamna lui 2020. Nici nu s-a terminat anul și lumea a fost zguduită de două ori de evenimente globale care au la bază conceptul de rasă: o pandemie care a amenințat toate ființele umane în viață, dar a ucis discriminator, și protestele împotriva violențelor polițienești izbucnite după ce un polițist alb și-a apăsat genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de 8 minute și 46 de secunde, omorându-l fără alte arme decât tăcerea și greutatea.
 
Frustrarea, neliniștea și furia sunt reacții adecvate la aceste două situații. Și totuși, oricât de șocante ar fi ele, rasismul manifestat în aceste evenimente nu este nou; problemele de rasă, rasism, ascendență și genetică devin tot mai vizibile în conștiința publică în ultimii ani – o tendință tulburătoare, care m-a îndemnat să scriu cartea de față. Intenționez să demonstrez că, deși în istorie știința a fost deturnată pentru instituționalizarea rasismului, în prezent nu le este câtuși de puțin aliată rasiștilor. Știința poate și trebuie să fie aplicată ca instrument antirasism.
 
CUPRINS:
 
Notă despre limbaj
Prefață la ediția paperback
Introducere
 
PARTEA ÎNTÂI: Pielea în joc
PARTEA A DOUA: Strămoșii tăi sunt și strămoșii mei
PARTEA A TREIA: Puterea neagră
PARTEA A PATRA: Substanța albă
Încheiere și recapitulare
Mulțumiri
Referințe
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0656 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.