Cum sa creezi un camin - Edward Hollis

Cum sa creezi un camin - Edward Hollis
-8%
Preț: 25,67 RON
27,90 RON (-7,99%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069800829
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Format: 13X18

DESCRIERE

Cum sa creezi un camin - Edward Hollis

 
... ne închipuim clădirile ca fiind obiecte pasive făcute de mâna omului; dar, Bachelard susţine că lucrurile stau, de fapt, exact invers. Felul în care mâinile noastre (şi, prin extensie, restul corpului nostru) îşi găsesc drumul prin spaţiile în care locuim este format de primul spaţiu pe care acestea le-au atins vreodată, clăirea de unde începem: acasă.
 
Ca şi ungurescul otthon sau italienescul focolare, acasă este punctul nostru de origine: centrul pământului pe care fiecare dintre noi ajungem să-l locuim.

„Foarte multe dintre amintirile noastre sunt adăpostite în casă", scria Bachelard, „şi atunci când casa este ceva mai elaborată, dacă are o pivniţă şi un pod, unghere şi nişe în pereţi, amintirile noastre au refugii cu atât mai clar stabilite/'
 
Incearcă să-ţi imaginezi casa pe care o descrie: este o versiune uşor mai elaborată şi mai pitorească a desenului copilului cu care am început. Ai fi tentat să te gândeşti la vreo casă cu turnuleţe din secolul al XlX-lea din suburbiile nordului Franţei: exact genul de casă în care a crescut Bachelard însuşi.

Dar forma acestei case imaginare nu era doar rezultatul unei contemplări autobiografice. Bachelard era oarecum un apostol al psihanalizei, iar casa lui a fost construită ca metaforă pentru id, ego şi superego şi tot restul. „Conştientul acţionează ca un om", îl cita pe Jung, „care, auzind un zgomot suspect în pivniţă, se grăbeşte către pod şi, negăsind hoţi acolo, decide, în consecinţă, că zgomotul nu era decât în mintea lui. In realitate, acest om prudent nu a avut curajul de a se aventura în pivniţa...
 
CUPRINS:
 
Introducere    
1.    Cum să construieşti un cămin    
2.    Cum să mobilezi un cămin    
3.    Cum să decorezi un cămin    
4.    Cum să colecţionezi într-un cămin    
5.    Cum să întreţii un cămin    
6.    Cum să te simţi ca acasă, când nu eşti acasă   
 
Concluzie: Cum să creezi un cămin    
Temă pentru acasă     
Bibliografie    
Note     
Mulţumiri   
Mulţumiri pentru imagini
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0454 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.