Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Cum sa cresti un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Sigurantei

Cum sa cresti un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Sigurantei
-10%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 31.03.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cum sa cresti un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Sigurantei - Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell

 
... creatori ai eficientei metode de parentaj "Cercul Siguranței", cei trei psihoterapeuți americani îi învață pe părinți (dar și pe psihologi) cum poate fi păstrat echilibrul între dorința de a proteja copilul și nevoia acestuia de autonomie, ce fel de nevoi emoționale poate exprima sugarul sau copilul aflat în dificultate, dar și în ce fel părintele poate să-și ajusteze propriul stil de parentaj, dând dovadă de flexibilitate, de o mai bună înțelegere de sine și de disponibilitatea de a învăța din greșeli.
 
Din carte:
 
PARTEA INFERIOARA A CERCULUI: NEVOIA UNUI COPIL DE A AVEA UN REFUGIU SIGUR

Ideea că un copil ace nevoie de alinare pare destul de clară. Bebeluşul plânge şi mama şopteşte «Gata, gata*, in timp ce il leagănă uşor.
 
Un copil de trei ani se bosumflă când fratele mai mare, pe care îl idolatrizează, ţipă la el să nu se atingă de jucăriile lui, ia care tata spune: ''E OK, iubitule, nu e cu adevărat supărat; doar că e vorba de camionul cel nou'', în timp ce îl mângâie pe cap.
 
Dar nevoile copiilor de a avea un refugiu sigur nu sunt atât de simple. Exact cum sunt nevoile de pe partea superioară a Cercului, nevoile de pe partea inferioară pot fi subtile şi rapid schimbătoare.
 
Copiii ajung pe partea de jos a Cercului atunci când sunt obosiţi, speriaţi, înfometaţi, se simt inconfortabil sau rezervorul lor emoţional e gol. Atunci au nevoie de noi să îi primim cu braţele deschise înapoi. Trebuie să le reumplem rezervorul emoţional pentru a le acorda întregul sprijin, ca ei să se poată întoarce la explorarea universului lor.

PROTEJEÂZÂ-MĂ
 
Această nevoie pare prea evidentă pentru a fi rostită. Totuşi, nu ne dorim doar să ne protejăm bebeluşii de neajunsuri fizice, mentale, emoţionale.
 
Trebuie să o facem in aşa fel incât să transmitem mesajul că suntem devotaţi şi că pot conta pe sprijinul şi protecţia noastră.
 
Imaginaţi-vă cum v-aţi simţi dacă aţi fi lipsiţi de apărare, iar persoana care se presupune că ar trebui să vă ofere ocrotire v-ar ajuta uneori, iar alteori nu, sau v-ar proteja de câinii agresivi, dar ar surâde superior dacă aţi fi reticenţi cu vecinul care v-a necăjit cândva, sau s-ar purta de parcă a vă proteja e o sarcină pe care o detestă.
 
Dac-aţi avea un asemenea părinte, probabil v-aţi simţi ameninţaţi, chiar când aţi sta în sufrageria voastră caldă, sigură, pentru că aţi şti că vi s-ar putea întâmpla oricând ceva rău. Aţi fi permanent în alertă, cu valuri de cortizol curgându-vă prin vene, victime ale stresului în exces despre care vorbeam în capitolul 1.
 
Un bebeluş, de puţină vreme în mijlocul acestei lumi mari şi uneori înspăimântătoare, are în mod limpede nevoie de cineva care să îl protejeze, chiar dacă semnalele lui de teamă nu sunt clare şi răspicate, pentru că încă nu şi-a lămurit pe deplin această experienţă numită teamă.
 
A avea un părinte care îi descifrează semnalele subtile de ajutor, oferindu-i prezenţa sa în faţa a ceea ce pare periculos, îl poate linişti pe copil şi îi poate trezi sentimentul de siguranţă.
 
Provocarea: Din nou, echilibrul. E important să ne ajutăm copiii atunci când teama îi copleşeşte, chiar dacă ştim că nu are de ce să le fie teamă.
 
Prin urmare, nu trebuie să îi protejăm doar de lucrurile de care nu se pot apăra singuri şi de lucrurile pe care încă nu le-au învăţat şi sunt periculoase, ci şi să-i ajutăm să îşi gestioneze emoţiile atunci când teama îi copleşeşte.
 
Uneori a ne muta mai aproape de ei sau a le pune o mână pe umăr atunci când se confruntă cu situaţii noi şi/sau înspăimântătoare (copii mai mari gălăgioşi la locul de joacă, adulţi pe care nu i-au mai văzut niciodată înainte, prima zi de grădiniţă, prima întâlnire de joacă în absenţa mamei sau a tatei, un control medical) poate să le ofere protecţia de care au nevoie, fără să declanşeze sistemele de alarmă care să le...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt‑înainte 
Mulțumiri 

Nota autorilor 
Introducere 

Partea I. În jurul Cercului 

Capitolul 1. Atașamentul 
Capitolul 2. Siguranța 
Capitolul 3. O hartă pentru atașament
Capitolul 4. Când joci rolul mâinilor care susțin Cercul 
Capitolul 5. Muzica rechinilor 
Capitolul 6. Comportamentul ca mijloc de comunicare 2

Partea a II‑a. Crearea și menținerea Cercului Siguranței

Capitolul 7. Oase de rechini 
Capitolul 8. Să încercăm noi ape 
Capitolul 9. Cum ne menținem la suprafață 

Resurse

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 2.3294 sec
loader
Caut in catalog...
loader