Cum sa devii mai bun. Cum sa-ti controlezi obiceiurile de zi cu zi - Gretchen Rubin

Cum sa devii mai bun. Cum sa-ti controlezi obiceiurile de zi cu zi - Gretchen Rubin
-10%
Preț: 43,20 RON
48,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 424
Format: 14x20

DESCRIERE

Cum sa devii mai bun. Cum sa-ti controlezi obiceiurile de zi cu zi - Gretchen Rubin

 
... simtul autocontrolului este un aspect crucial al vietii noastre. Oamenii care au un simt al autocontrolului mai dezvoltat (sau care se gestionează singuri, care au o auto-disciplină sau o vointă mai puternică) sunt mai fericid si mai sănătosi.
 
Sunt mai altruisti; au relatii mai temeinice si au mai mult succes în carieră; gestionează mai bine stresul si conflictele; trăiesc mai mult; evită obiceiurile proaste. Simtul autocontrolului ne permite să ne păstrăm promisiunile fată de noi însine.
 
Totusi, un studiu sugerează că atunci când încercăm să rezistăm tentadilor făcând apel la autocontrol, reusim să facem asta cam în jumătate din cazuri, si într-adevăr, un vast studiu international, în care oamenii au fost rugad să-si identifice defectele, a scos în evidentă faptul că prima lor alegere a fost lipsa de autocontrol.

Există o anumită dezbatere în legătură cu natura sim-tului de autocontrol. Unele persoane sustin că puterea noastră de a ne autocontrola e limitată, si că, pe măsură ce o exercităm, ea se diminuează. Altii consideră că vointa nu are astfel de limite, si că putem găsi noi rezerve dacă ne redefinim actiunile.
 
In ce mă priveste, mă trezesc cu o doză rezonabilă de autocontrol, si pe măsură ce o accesez, se diminuează. Imi amintesc că eram la o întâlnire si că am rezistat timp de o oră tentatiei de a lua o prăjitură de pe platou - apoi am însfăcat două prăjituri când am iesit din încăpere.

Si de aceea obiceiurile contează atât de mult. Când avem anumite obiceiuri, ne păstrăm simtul autocontrolului. Pentru că avem obiceiul de a pune ceaşca de cafea murdară în maşina de spălat vase de la birou, nu avem nevoie de autocontrol pentru a executa această operaţiune; o facem fără să ne gândim.
 
Bineînteles, e nevoie de autocontrol pentru a deprinde obiceiuri bune. Dar odată ce am deprins un obicei, putem face lucrurile pe care vrem să le facem, fără a depune efort.
 
Si există în special un motiv pentru care aceste obiceiuri ne ajută să ne păstrăm simtul autocontrolului...
 
DIN CUPRINS:
 

Notă către cititor    9
DECIDE SA NU IEI DECIZII: Introducere    15
AUTOCUNOAŞTEREA    33
TENDINŢELE FATALISTE CU CARE VENIM PE LUME:
Cele Patru Tendinţe    35
DIFERITE SOLUŢII PENTRU OAMENI DIFERIŢI: Deosebirile 57
FUNDAMENTELE OBICEIURILOR    75
GESTIONAM CEEA CE MONITORIZAM: Monitorizarea    77
SA ÎNCEPEM CU ÎNCEPUTUL: Fundaţia    95
DACA E TRECUT In CALENDAR, ARE LOC: Programarea 117
CAND ESTI DATOR SA DAI SOCOTEALA: Responsabilizarea 141
CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A ÎNCEPE    155
E SUFICIENT SA ÎNCEPI: Primii paşi    157
ATUNCI CAND OCAZIONAL DEVINE MEREU: Tăbula răsa 173
UN SINGUR ELEMENT DE REFERINTA: Fulgerul    183
DORINŢĂ, LEJERITATE ŞI SCUZE    197
AM SCAPAT DE CARTOFII PRAJITI: Abţinerea    199
E GREU SA SIMPLIFICI LUCRURILE: Confortul    211
SCHIMB MEDIUL, NU MA SCHIMB EU: Disconfortul    225

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Created in 0.0443 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.