Cum sa ne schimbam destinul

Cum sa ne schimbam destinul
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 168
Format: 13X20
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cum sa ne schimbam destinul - Noua chei pentru a ne imbunatati viata - Lise Bartoli

 
„Dumnezeu nu joacă zaruri cu universul"

Sigmund Freud (1856-1939) declara: „Cu cât un om ştie mai puţin despre trecut şi prezent, cu atât mai nesigură va fi judecata lui despre viitor". Aşadar, viitorul este condiţionat de experienţa fiecăruia, de succesele şi de eşecurile personale.
 
Pentru a aborda viitorul, trebuie deci să devenim conştienţi de impactul evenimentelor anterioare. Urmele trecutului sunt cele care vor determina comportamentul individului.
 
Potrivit lui Freud, cauzele forţei de nestăvilit care îl împinge pe om să acţioneze şi-ar avea originea în primii ani ai copilăriei. Căutarea plăcerii şi refuzul durerii ar reprezenta sursa acţiunilor omeneşti.
 
Prin urmare, omul şi-ar înfăptui destinul impulsionat de forţe instinctive, fără intervenţia unor puteri exterioare. Problema e că, atunci când vor apărea circumstanţe asemănătoare cu modelele iniţiale, comportamentul subiectului va fi dictat în mod inconştient tocmai de aceste nevoi.
 
Totuşi, el va continua să creadă că îşi alege în deplină libertate modul de a-şi trăi existenţa, fără a fi supus vreunei presiuni. Şi de aici rezultă o veşnică repetare a aceloraşi comportamente...
 
Analizând comportamentul persoanelor care sufereau de nevroză, Freud a constatat că acestea nu se puteau implica în prezent sau în viitor, rămânând parcă incremcnite intr-un trecut de care nu reuşeau să se detaşeze.
 
Legaţi de trecutul lor, oamenii aceştia nu erau stăpânii propriei vieţi. Ceea ce le-a permis să se detaşeze de acest trecut tiranic a tost un efort de introspecţie.

In vreme ce Freud considerâ că trecutul dureros se situează, în general. în primii ani do viaţă, alţi specialişti vor lega destinul şi trauma de venirea pe lume a copilului.
 
Potrivit psihanalistului, Otto Rank (1884-1939), violenţa suferită in momentul naşterii care poate dura uneori ore întregi, este resimţită în mod diferit, în funcţie de constituţia copiilor, dar ea depăşeşte cel mai adesea capacităţile de percepţie.
 
Angoasa persistă de-a lungul copilăriei şi, după înţelegerea diferenţelor sexuale, conflictul poate degenera în nevroză...
 
 
DIN CUPRINS:
 
PREFAŢĂ de Gerard Mermet  

INTRODUCERE  

PARTEA ÎNTÂI
Destinul de-a lungul timpului

CAPITOLUL I. Destinul scris dinainte            
Respectarea destinului hotărât de zeii mesopotamieni    
Magia vechilor egipteni pentru a controla destinul    
Destinul dinainte fesul, la greco-romani     
 
CAPITOLUL II. Ajutoarele supranaturale ale societăţilor animiste                  
CAPITOLUL III. Filosofia împotriva destinului scris   
 
Clasicii subjugaţi destinului                  
Destinul chinez, dictat de Cer           
Karma, destinul indian     
            
CAPITOLUL IV. Refuzarea destinului scris           
Dorinţa exercitării liberului arbitru la clasici 
Viitorul, secret al zeului unic              

PARTEA A DOUA
Nouă chei pentru ameliorarea destinului

CAPITOLUL V. „Dumnezeu nu joacă zaruri cu universul" 
CAPITOLUL VI. A şti cine sunt      
 
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0491 sec