Cum sa predai matematica elementara - Nick Tiley-Nunn

Cum sa predai matematica elementara - Nick Tiley-Nunn
-20%
Preț: 28,80 RON
36,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-048-032-7
Anul publicării: 2020
Pagini: 218
Format: 15x18
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Cum sa predai matematica elementara - Nick Tiley-Nunn

 
... numerele sunt la fel de vitale pentru matematică cum sunt literele pentru limbă. Recunoaşterea numerelor şi calculele ar trebui să fie punctul de plecare pentru predarea matematicii fiecărui copil. Este de necontestat importanţa de a şti cum să socotească şi, prin urmare, în primii ani de şcoală, se pune mult accentul pe asigurarea că micuţii drăgălaşi ştiu cum să ajungă de la 1 la 10 (în ordinea corectă). Cu toate acestea, este doar începutul. Cheia dezvoltării unei înţelegeri bune a numerelor nu stă numai în învăţarea numărării ascendente, ci în învăţarea de la o vârstă fragedă a locului unde se potriveşte cu exactitate un număr în relaţia cu celelalte. Am întâlnit mulţi matematicieni micuţi care puteau număra în sens ascendent cu o deplină încredere, dar nu mi-au putut spune care ar fi al treilea număr după 4 sau ce număr ar veni cu două locuri înainte de 6 fără să numere înainte ori înapoi folosindu-şi degetele. Iniţial, dacă numără folosindu-se de degete este în regulă. Oricum, dacă sunt în stare să numere în sens ascendent de la 1 la 20, aceasta este doar o abilitate pur mecanică; este la fel ca în momentul când ai capacitatea de a ochi cuvintele noi din text fără a înţelege nicidecum ce înseamnă acele cuvinte (holbându-te la text). Copiii trebuie să înveţe cum funcţionează sistemul nostru de numere: că poţi număra înainte, înapoi, în paşi de multipli şi că există un vocabular specializat legat de numere.
îndeosebi număratul înapoi le poate pricinui copiilor de vârstă mică adevărate probleme şi reprezintă unul dintre motivele principale pentru care copiii întâmpină dificultăţi mai mari atât la metodele de scădere mintale, cât şi în scris, în comparaţie cu abilitatea lor de a rezolva calcule de adunare. Este absolut vital să-i facem pe copii să se simtă confortabil cu numărarea ascendentă, descendentă sau în paşi pentru a putea construi o fundaţie solidă în aritmetică. Investirea timpului în scopul de a le dezvolta înţelegerea numerelor de la o vârstă fragedă dă roade la o scară mare în viitor. Cu toate acestea, chiar mai important decât atât este să ne asigurăm că îi încurajăm pe copii să se joace cu numerele şi să le sădim sentimente pozitive în legătură cu acestea încă de la început...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Diverse

Created in 0.0438 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.