Cum să prinzi o cârtiță si să te regăsești în natură

Cum să prinzi o cârtiță si să te regăsești în natură
ISBN: 978-606-722-356-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 192
Format: 14x20
Categoria: Diverse
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cum să prinzi o cârtiță si să te regăsești în natură - Marc Hamer 

 
... in această carte frumoasă și meditativă, autorul ne relatează povestea sa și ne arată ce ne pot spune cârtițele și viața în natură despre propria umanitate și despre căutarea mulțumirii. 

Cum să prinzi o cârtiță este o bijuterie de poveste despre natură, excelent ilustrată de Joe McLaren, care celebrează traiul pașnic în lumea din jurul nostru și minunile pe care le putem descoperi în ea...
 
Din carte:
 
... stau aşezat la masa din bucătărie şi scriu. O gărgăriţă urcă încet pe piciorul meu. Când mă întorc de la muncă, mi se întâmplă să aduc acasă, din greşeală, tot felul de vietăţi. Gândaci, păianjeni, câteodată un greiere, care a nimerit cumva sub gulerul hainei, şi multe furnici, ascunse în pliurile salopetei de lucru sau aterizate în bocanci.
 
Gărgăriţa de pe piciorul meu încearcă să-şi desfacă aripile. Carapacea roşie se deschide şi scoate la iveală aripile negre ca de muscă însă cea dreaptă e ruptă, îndoită şi nu se îndreaptă. Gărgăriţa încearcă de trei-patru ori să o strângă cu grijă şi să o desfacă din nou.
 
Ar vrea să plece. Poate că eu am rănit-o, nu-mi dau seama. E foarte uşor să răneşti fiinţele discrete şi fragile fără să realizezi, să le zdrobeşti sau să le mutilezi fără să bagi de seamă.
 
Ieri, în timp ce strângem frunzele căzute, un sturz venea în urma mea, ospătându-se cu gândacii şi râmele aduse la suprafaţă de greblă. Le-am scos din pământ; au fost mâncate; sturzul s-a îndestulat. Există răni şi există cicatrici care dor din când în când, chiar dacă s-au vindecat. Orice pas facem pe acest pământ, oricât de mărunt,...
 
...
 
... vânătorii de cârtiţe îşi fac publicitate prin broşuri şi site-uri. îti explică cum cârtitele de pe pistele aeroporturilor pot provoca avioanelor probleme grave la aterizare şi că tunelurile pe care le sapă se pot prăbuşi sub greutatea unui cal în galop, aruncându-l pe călăreţ din şa.
 
Caii din padocuri îşi pot rupe picioarele dacă se întâmplă să calce peste tunelurile şubrede, situaţie în care trebuie împuşcaţi. Un grup de cârtiţe poate umple o suprafaţă mare de teren arabil cu muşuroaie; acestea sunt acoperite rapid de buruieni, astfel reducându-se suprafaţa cultivată şi, implicit, recolta.
 
Nici păşune nu mai poţi face pe pământul respectiv, iar fermierii suportă pierderi financiare. Cârtiţele fac şi mai multe cârtiţe, care se mută pe următorul câmp, stricând alte culturi şi păşuni.

Muşuroaiele strică şi dinţii utilajelor de cules grânele.

Amestecat cu grăunţe, pământul muşuroaielor le defectează, iar acestea devin bune de nimic. Ajuns accidental în silozurile cu nutreţ, poate infesta vacile cu listeria, ceea ce va face ca laptele acestora să nu mai poată fi consumat de oameni...
 
CUPRINS:
 

prolog    
zori de zi  
cositul unei lunci         
cârtiţe de aur, cârtiţe cu nasul in formă de stea şi cârtiţe celebre              
muşuroaiele - plecarea de acasă
pământ
tuneluri şi somn
a îmbătrâni şi a merge
reproducerea   
oxigen   
gazul şi trecutul mort
otrava şi iarna       
descurajări   
capcane şi stricăciuni a găsi şi a îngenunchea
a pune capcane şi a pleca     
a ucide 
fortăreaţa şi cămara cu râme  
istoria vânătorii de cârtiţe      
viitorul    
epilog     
mulţumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1346 sec