Cum sa prinzi un spion. Arta contraspionajului - James M. Olson

Cum sa prinzi un spion. Arta contraspionajului - James M. Olson
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-728-770-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 368
Format: 13X20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Cum sa prinzi un spion. Arta contraspionajului - James M. Olson

 
... dacă ar fi să iau de la început cariera în CIA, aş încerca să intru în programul despre China, să învăţ mandarina şi să devin un specialist în contraspionajul chinez. China este, fără îndoială, ameninţarea numărul unu la adresa Statelor Unite.
 
Nu cunosc nici măcar un singur expert în contrainformaţii care să susţină altceva. Chinezii atacă masiv SUA prin intermediul acţiunilor de spionaj, cibernetice şi sub acoperire. Obiectivul lor este acela de a ajunge cât mai repede din urmă Statele Unite din punct de vedere tehnologic, militar şi economic.
 
Dacă poporul american ar înţelege pe deplin îndrăzneala şi eficienţa acestei campanii, ar fi revoltat şi ar cere să se acţioneze imediat. In prezent, principala prioritate în contraspionajul american - ca şi în viitor - trebuie să fie stoparea sau reducerea drastică a spionajului Chinei.

Chinezii au fost întotdeauna adepţii spionajului. In primii ani ai comunismului, ruşii le-au furnizat tovarăşilor lor instruire în domeniul informaţiilor şi sprijin material. Scindarea sino-sovietică a pus capăt acestei cooperări, aşa că, începând din anii '60, serviciile de informaţii chineze au rămas să se descurce pe cont propriu. In anii 70, China a ajuns o putere mondială din acest punct de vedere şi a decis că spionajul, în special cel comercial şi cel industrial, era cea mai rapidă şi mai ieftină cale de a dobândi putere economică şi militară.

Vastul aparat chinez de informaţii a fost restructurat în 2015 şi 2016. Principalul serviciu de informaţii extern este Ministerul Securităţii Statului (MSS), care răspunde de operaţiunile de spionaj din străinătate. Ministerul Securităţii Publice (MSP) se concentrează asupra activităţilor interne, dar, ocazional, supraveghează şi agenţii din străinătate. MSS şi MSP au fost relativ neafectate de recentele schimbări organizatorice din cadrul comunităţii serviciilor de informaţii chineze.
 
Impactul major a fost suportat de Armata Populară de Eliberare (APE), care, încă din anii ’50, s-a implicat masiv în operaţiuni de spionaj. Deşi, în teorie, APE se concentrează asupra informaţiilor militare, ea şi-a asumat un rol mai extins şi, în plus faţă de ţintele sale militare tradiţionale, a concurat cu MSS în cadrul unei mari varietăţi de operaţiuni de colectare a informaţiilor economice, politice şi tehnologice derulate în străinătate...
 
CUPRINS:
 
MULŢUMIRI    
INTRODUCERE  

1    China    
2    Rusia    
3    Cuba            
4    Cele zece porunci ale contraspionajului    
5    Contraspionajul ca loc de muncă    
6    Operaţiuni cu agenţi dubli    
7    Coordonarea operaţiunilor cu agenţi dubli
8    Studii de caz din contraspionaj    
Clayton Lonetree    
Sharon Scranage    
Clyde Lee Conrad    
Earl Edwin Pitts    
Chi Mak    
Ana Montes    
Richard Miller            
Harold James Nicholson    
Glenn Michael Souther    
Jonathan Pollard    
Edward Lee Howard            
Larry Wu-Tai Chin    

CONCLUZIE       
ANEXĂ. Raftul cu cărţi al ofiţerului de contraspionaj  
INDEX   
DESPRE AUTOR  
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Dezvaluiri - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0546 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.