Cum să-ți pierzi mințile și să devii înțelept - Alan Watts

Cum să-ți pierzi mințile și să devii înțelept - Alan Watts
-7%
Preț: 41,85 RON
45,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-44-0930-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 248
Format: 13x20

DESCRIERE

Cum să-ți pierzi mințile și să devii înțelept - Alan Watts

 
... majoritatea avem sentimentul că suntem „ceva“ care trăiește înăuntrul unui sac de piele. Avem impresia că suntem o formă de conștiinţă separată, care privește în afara acestui lucru.
 
Apoi ne uităm la alţii asemenea nouă și îi considerăm oameni, atât timp cât au o culoare a pielii sau o religie similară cu a noastră. Observă că atunci când ne propunem să distrugem un anumit grup de oameni, îi definim întotdeauna ca fiind „neoameni“ – „nu“ tocmai umani.
 
Așa că îi numim maimuţe, monștri sau mașini – orice, dar nu oameni. Ostilitatea pe care o simţim faţă de alţii și faţă de lumea exterioară provine din această superstiţie (acest mit), o teorie complet nefondată, potrivit căreia suntem „ceva“ ce există doar în interiorul pielii noastre.
 
Vreau să îți propun o teorie diferită. Să începem cu Big Bang, teoria care susţine că în urmă cu miliarde de ani a existat o explozie primordială, care a propulsat în spaţiu toate galaxiile și stelele.
 
De dragul discuției, să admi‑tem că este o ipoteză adevărată. E ca și cum cineva a luat o călimară și a spart‑o de un zid: cerneala s‑a împrăștiat de la pata mare din mijloc, iar pe margine s‑au format picături mici cu modele complicate.
 
Exact la fel a existat o explozie la începutul tuturor lucrurilor, aceasta s‑a răspândit prin spaţiu, iar noi ne aflăm aici ca fiinţe umane complexe, la mare depărtare de graniţele acelui Big Bang iniţial...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0653 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.