Cutremurele interioare - Daniel Dufour

Cutremurele interioare - Daniel Dufour
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-58-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 152
Format: 13X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cutremurele interioare - Daniel Dufour

 
... cu toții știm că nu suntem doar corpuri în mișcare și că o altă forță ne comandă și ne conduce. Corpul nostru face parte dintr-un ansamblu mult mai vast și complex decât creierul nostru, dar, în același timp, mai simplu; mai greu de explicat, dar la fel de real precum descrierea clinică a ceea ce medicina numește „fizic“, „psihic“ sau „psihosomatic“.
 
Acest ansamblu este dotat cu o forță, cu o sursă de energie pe care noi o simțim, dar pe care nu reușim să o descriem, pe care o percepem clar în noi, dar ne este imposibil să o simţim în mod real. Știm că această forță obscură și nedeterminată are nevoie de iubire, pace, bunăvoință, nu de lupte de purtat împotriva virusurilor, bacteriilor sau altor atacatori neînsemnaţi.
 
Dacă această sursă de viață este perturbată și noi simțim această stare de rău prin intermediul corpului, îl vom pedepsi forțându-l să lupte și mai mult împotriva lui însuși? Bineînțeles că nu. Mai degrabă vom încerca să îl ajutăm, să îl bandajăm și să îi oferim tot ce putem pentru a se putea vindeca. Vom face pentru noi înșine tot ce am face pentru oricare altă ființă.
 
A nu proceda astfel ar însemna că nu ne iubim deloc, nici nu ne respectăm, iar asta nu ar face decât să ne agraveze starea de rău. Prin urmare, vom adopta o abordare total diferită, bazată pe blândețe, nu pe luptă!
 
Faptul că unele dintre mijloacele pe care le vom propune necesită contribuţia medicamentelor nu este neapărat contradictoriu, cu condiția ca această medicație să fie utilizată ca însoțitor al tratamentului și nu ca scop în sine sau ca miracol în care ne vom pune toate speranțele de vindecare.
 
Medicația va trebui propusă la început, apoi aplicată, nu impusă în urma unor statistici care, negând individul, îl transformă într-un anonim. Aceasta va trebui să țină cont de persoană, de mediul său și de mulți alți factori care converg spre finalitatea acțiunii...
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1. Mesajele corpului
Un corp sănătos
Boala ca „mesaj“, nu ca „ghinion“
Bunătatea înnăscută a omului
Capitolul 2. Mecanismele bolii
Furia
Tristețea
„Gestionarea“ emoțiilor
Exprimarea sentimentelor
Capitolul 3. Momentul prezent
Fricile și angoasele
Eradicarea „gândirii în gol“
Capitolul 4. Stresul
Reacțiile la stres
Gestionarea stresului
Capitolul 5. Hrana, sursă de energie
Principiul sinergiei
Să ascultăm natura
Omul poluant
Suplimentele alimentare
Întoarcerea la bunul-simț agricol
Dereglările nutriționale importante: obezitatea, bulimia și anorexia mentală
Capitolul 6. Iubirea, esenţa vieţii
Redescoperirea iubirii
În întâmpinarea nucleului fundamental
Capitolul 7. Armonia

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0520 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.