Cuvinte ale unui om fara cuvinte (Osho)

Cuvinte ale unui om fara cuvinte (Osho)
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2017
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

Cuvinte ale unui om fara cuvinte (Osho)

 
... după o anumită vârstă - dacă, de exemplu, accepţi vârsta medie ca fiind şaptezeci, sau optzeci, sau nouăzeci de ani -, omul ar trebui să fie liber să ceară comisiei medicale: "Vreau să fiu eliberat de corpul meu".
 
Are tot dreptul să nu vrea să mai trăiască, pentru că a trăit destul. A făcut tot ce a vrut să facă şi acum nu vrea să moară de cancer sau tuberculoză. Vrea pur şi simplu o moarte relaxată.

   Toate spitalele ar trebui să aibă un loc special, cu personal special, unde oamenii să vină, să se relaxeze şi să fie ajutaţi să moară frumos, fără să aibă vreo boală, susţinuţi de medici.

   Dacă spun că în viaţă nici o experienţă nu e mai importantă decât moartea, nu o spun fiindcă am murit şi m-am întors să vă povestesc, ci pentru că ştim că atunci când meditezi, intri într-un spaţiu similar cu moartea.
 
Când meditezi, nu mai eşti fiziologia ta, nu mai eşti biologia ta, nu mai eşti chimia ta, nu mai eşti psihicul tău; toate astea au rămas departe.

   Ajungi în centrul tău cel mai tainic, unde există doar conştiinţă pură. Când vei muri, acea conştiinţă pură va fi cu tine pentru că nu poate fi îndepărtată. Atunci când medităm, îndepărtăm cu mâinile noastre toate acele lucruri care pot fi îndepărtate.

   Aşa că meditaţia este experienţa morţii în timpul vieţii. Şi este atât de frumoasă, atât de indescriptibil de frumoasă, încât despre moarte se poate spune un singur lucru: că este, pesemne, acea experienţă multiplicată de milioane de ori. Experienţa meditaţiei multiplicată de milioane  de ori este experienţa morţii.

   Noi suntem cei care venim şi plecăm. Existenţa rămâne aşa cum este. Nu timpul trece, noi venim şi plecăm. Însă, în loc să ne dăm seama că noi suntem trecători, am făcut o mare invenţie, ceasul - am spus că timpul trece...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă... 7

CUVINTE ALE UNUI OM FĂRĂ CUVINTE... 11

Pentru informaţii suplimentare... 120
Despre autor... 121
Despre Staţiunea de Meditaţie Osho... 123

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0521 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.