Dactilografa cea nouă - Suzanne Rindell

Dactilografa cea nouă - Suzanne Rindell
-10%
Preț: 52,11 RON
57,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060880226
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Dactilografa cea nouă - Suzanne Rindell

 
... trebuie însă să recunosc că e ceva indirect intim în actul ascultării unor asemenea confesiuni împreună cu altă per‑ soană, și nu pot să afirm că îmi face plăcere să împărtășesc astfel de momente cu locotenentul. Destul de des se întâmplă ca suspectul interogat de locotenent să fi ucis o femeie, și în cele mai multe cazuri, înainte de a o ucide, i‑a făcut tot felul de lucruri oribile.
 
Atunci când ascultăm mărturia unui suspect care a atacat o femeie tânără în modul cel mai bru‑ tal cu putință, e ca și cum tot aerul s‑ar fi scurs din încăpere. Uneori îl surprind pe locotenent cum mă privește impasibil în timp ce suspectul relatează cele mai violente amănunte ale atacului. În asemenea clipe, mă simt de parcă aș fi su‑ biectul unui experiment științific.
 
Sau al unuia dintre acele studii psihologice la modă în zilele noastre. Stau și tastez și fac tot posibilul ca să nu‑l bag în seamă. Și totuși – spre deosebire de sergent, care își face griji datorită considerației pe care mi‑o poartă ‒, locotenentul nu pare foarte deranjat de posibilitatea ca eu să aud ceva de natură să‑mi siluiască mintea pur feminină. Ca să fiu sinceră, nu sunt deloc sigură ce caută el să citească pe fața mea.
 
Foarte posibil se întreabă dacă nu cumva mă voi prăbuși peste stenotip. Cine știe – poate că a făcut un pariu pe seama mea cu ceilalți ofițeri. Cum însă trăim în vremuri moderne, în care femeile au destule lucruri mai bune de făcut decât să leșine tot timpul, îmi doresc ca locotenentul, care altminteri are maniere moderne, să nu se mai holbeze la mine ca un cățeluș curios și să mă lase să‑mi văd de treabă.
 
Treabă la care, apropo, mă pricep destul de bine. Pot dac‑ tilografia 160 de cuvinte pe minut și stenografia aproape 300 în același interval. Și, în mare parte, rămân indiferentă față de conținutul confesiunilor pe care trebuie să le notez și transcriu. La fel ca mașina de scris în sine, mă aflu aici cu unicul scop de a raporta totul cu precizie.
 
Mă aflu aici pentru a întocmi documente oficiale obiective care vor fi utilizate mai târziu în instanță. Sunt aici pentru a transcrie ceea ce va deveni în cele din urmă adevărul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Thriller & Mistery

Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.