De ce este eficienta psihoterapia - Cum ne folosim mintea pentru a ne influenta creierul

De ce este eficienta psihoterapia - Cum ne folosim mintea pentru a ne influenta creierul
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 320
Format: 15x21
Categoria: Psihoterapie

DESCRIERE

De ce este eficienta psihoterapia - Cum ne folosim mintea pentru a ne influenta creierul (Louis J. Cozolino)

 
Caracteristicile stării de transă hipnotică

   Transa hipnotică este un concept relativ dificil de definit, dar acelaşi lucru se întâmplă şi cu alte concepte cum ar fi, de pildă, durerea. Cu toate acestea, nimeni nu se îndoieşte de existenţa durerii. Datorită acestor dificultăţi, hipnoza este definită adesea prin intermediul unor exemple concrete, care se referă la starea subiectului sau la metodele de inducere a acesteia.
 
Gibson şi Heap (1991) descriu sta¬rea de transă hipnotică în opoziţie cu starea de veghe, în care subiectul este implicat permanent în activităţi de procesare şi evaluare a informaţiei. In stare de relaxare şi, cu atât mai mult în transă, care nu este altceva decât o stare de relaxare mai profundă, persoana continuă să audă ceea ce se petrece în jur, dar încetează să mai ia în seamă şi să proceseze acele informaţii.

   Rezultat al inducţiei hipnotice, transa hipnotică este considerată astăzi o stare modificată de conştiinţă. Hilgard şi Gheorghiu (1977) descriu starea hipnotică prin următoarele caracteristici:

   A. Reducerea funcţiei de planificare. Subiectul hipnotizat pierde iniţiativa şi nu mai manifestă dorinţa de a realiza acţiuni planificate, pe cont propriu. Aflat în hipnoză, subiectul acţionează doar în conformitate cu sugestiile terapeutului. El poate acţiona, dar de cele mai multe ori nu simte nevoia s-o facă. Aspectul exterior al persoanei hipnotizate este al unui individ pasiv, care reacţionează doar la comenzi venite din afară. Acest fenomen este şi mai evident atunci când terapeutul îi sugerează subiectului să menţină mai mult timp o poziţie incomodă pe care nu o modifică decât atunci când i se cere în mod expres s-o facă...
 
............
 
Vom prezenta în continuare câteva aspecte ale acestor reguli (după Austin, 1994, p. 45).

   1. Utilizarea verbelor la timpul prezent
   Subiectului trebuie să i se sugereze faptul că acţionează deja în direcţia dorită: "Sunt calm", "Am foarte multă încredere în forţele proprii". Fac excepţie de la această regulă situaţiile în care este vorba de un proces cu caracter progresiv. Astfel, unei persoane cu un picior fracturat i se poate sugera: "Piciorul meu se va vindeca rapid şi fără complicaţii" sau "Piciorul meu se va vindeca în jumătate din timpul în care s-ar vindeca în mod obişnuit".
   Sugestiile directe, referitoare la un comportament viitor, trebuie, la rândul lor, exprimate la timpul prezent: "Cu fiecare zi, mă simt tot mai calm, tot mai încrezător în forţele proprii..."
   2. Utilizarea unor formulări pozitive
   Aşa cum am mai subliniat, cu excepţia hipnozei ericksoniene care cere din partea terapeutului un nivel deosebit de creativitate, este bine să se evite formulările cu conţinut negativ: "Eu n-o să mai fac acest lucru..."
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Psihoterapie - Cele mai vândute cărți

32,30 RON
38,00 RON (-15%)
24,65 RON
29,00 RON (-15%)
39,96 RON
49,95 RON (-20%)
31,96 RON
39,95 RON (-20%)
23,96 RON
29,95 RON (-20%)
Created in 0.0567 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.