De ce functioneaza terapiile alternative - David R. Hamilton

De ce functioneaza terapiile alternative - David R. Hamilton
Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0675-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 344
Format: 13x20

DESCRIERE

De ce functioneaza terapiile alternative - David R. Hamilton

 
Putem exploata efectul placebo?
 
La Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Inimii din cadrul Universităţii Marburg, în Germania, 124 de pacienţi programaţi pentru o operaţie de bypass coronarian cu grefa au fost distribuiţi aleatoriu în trei grupuri.
 
Primul a fost grupul denumit „Aşteptări”, pentru care ţinta a fost optimizarea aşteptărilor pozitive ale pacienţilor faţă de viaţa pe care o vor avea după operaţie, ca de pildă implicarea lor în tot felul de activităţi; al doilea a fost grupul „Sprijin”, în care pacienţii au primit ajutor emoţional; al treilea a fost grupul „îngrijire standard”, unde pacienţilor li s-au acordat îngrijirile obişnuite.
 
După operaţie, toţi pacienţii au fost monitorizaţi timp de trei săptămâni. Cei din grupul „Aşteptări” au avut o viaţă de o calitate mai bună, precum şi o capacitate de lucru superioară celor din restul grupurilor. Sprijinul emoţional a contat şi el, dar cel mai pregnant efect l-a avut aşteptarea inoculată, şi anume că lucrurile vor merge spre bine. Când medicii le dau speranţe pacienţilor, ajutându-i să se aştepte la o îmbunătăţire a stării lor de sănătate, pacienţii se vindecă mai repede.
 
Reducerea dozelor de medicament prin folosirea unui placebo
O direcţie de cercetare foarte interesantă în încercarea de exploatare a efectului placebo este reducerea dozelor de medicament prin folosirea unui placebo (RDMFP). Astfel, timp de câteva zile, cercetătorii administrează medicamentul respectiv, iar apoi, fără ca pacientul să ştie acest lucru, îl înlocuiesc cu un placebo.
 
Cu cât pacienţii primesc de mai multe ori medicamentul, cu atât mai intens asociază atenuarea simptomelor cu administrarea remediului şi deci cu atât mai puternic va fi efectul unui placebo după introducerea sa. în felul acesta, doza unui medicament poate fi redusă în etape şi apoi înlocuită cu un placebo.

Fabrizio Benedetti, profesor de fiziologie şi neuroştiinţe la Facultatea de Medicină a Universităţii din Torino, Italia, a demonstrat acest efect într-un studiu realizat pe bolnavii de Parkinson...
 
CUPRINS:
 
Introducere  

Capitolul 1    Puterea minţii    
Capitolul 2    Meditaţia 
Capitolul 3    Emoţia reprimată şi eliberată   
Capitolul 4    Natura  
Capitolul 5    Reiki    
Capitolul 6    Cristalele    
Capitolul 7    Percepţia modelează realitatea    
Capitolul 8    Conştiinţa    
Capitolul 9    Telepatia, vindecarea la distanţă şi rugăciunea    
Capitolul 10    Condiţiile propice   
Capitolul 11    Legea atracţiei   
Concluzie    
Referinţe critice    
Mulţumiri    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0574 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.