De ce iubim. Noua știință din spatele celor mai strânse relații dintre noi - Anna Machin

De ce iubim. Noua știință din spatele celor mai strânse relații dintre noi - Anna Machin
-8%
Preț: 54,28 RON
59,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1469-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

De ce iubim. Noua știință din spatele celor mai strânse relații dintre noi - Anna Machin

 
... a iubi înseamnă a supravieţui. Nu vorbesc despre disperarea adolescentului convins că moare dacă obiectul afecţiunii lui nu începe măcar să observe că el există. Şi nici de convingerea îndrăgostitului respins că durerea inimii frânte (semn sigur de moarte iminentă) nu poate fi vindecată decât de o împăcare grabnică.
 
Vorbesc de supravieţuirea efectivă, fundamentală, de felul: „Tu contribui cu ceva gene la generaţiile următoare sau nu?" Pentru că oamenii sunt lighioane ciudate.
 
Avem un creier enorm, care ne-a permis să creăm, să explorăm, să cucerim şi să inovăm, dar din cauza căruia nu ne putem reproduce eficient fără contribuţii considerabile din partea altor oameni şi nici nu putem învăţa tot ce trebuie să ştim fără să recurgem la ajutorul prietenilor, al părinţilor sau al lui Google, în sine un izvor de înţelepciune generată de om. Ne convine sau nu, avem nevoie unii de alţii.
 
La baza tuturor relaţiilor, fie ele apropiate, fie doar pasagere, stă cooperarea. Iar deceniile de studii ne-au arătat că oamenii sunt, probabil, cea mai cooperantă specie de pe planetă, atât de amplă ne este reţeaua socială, atât de diverşi membrii ei şi atât de complexe şi interconectate relaţiile din cadrul ei.
 
Iubirea se naşte din cooperare, iar cooperarea este calea noastă către supravieţuire. Pentru a înţelege iubirea în ziua de azi, trebuie să înţelegem de ce a apărut prin evoluţie, or, asta înseamnă că trebuie să începem de la a înţelege cooperarea — atât motivul pentru care este esenţială pentru supravieţuirea noastră, cât şi cel pentru care poate fi, uneori, o mare bătaie de cap.
 
CUPRINS:
 
Prolog    
O notă despre persoanele intervievate        
Capitolul unu. Supravieţuire        
Capitolul doi. Dependenţă  
Capitolul trei. Ataşament  
Capitolul patru. Subestimata      
Capitolul cinci. Personală 
Capitolul şase. Publică       
Capitolul sapte. Exclusivă                 
Capitolul opt. Sacră     
Capitolul nouă. Control    
Capitolul zece. Motivaţie        
Epilog  
Bibliografie     
Mulţumiri    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0684 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.