De la Revolutia digitala la Era digitala (Emil Strainu)

De la Revolutia digitala la Era digitala (Emil Strainu)
-10%
Preț: 22,50 RON
25,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

De la Revolutia digitala la Era digitala (Emil Strainu)

 
HIBRID ÎNTRE TELEFON ŞI PC-SMARTFONURILE

Un smartfon integrează funcţiile telefonului cu cele mai avansate funcţii ale calculatorului şi, în particular, capacitatea de a accesa servicii Internet, începând cu poşta electronică până la căutări avansate.
 
Smart-fonurile reprezintă astăzi numai o treime din numărul total de telefoane mobile, dar acest sector este unul care transformă modul în care milioane de oameni relaţionează cu resursele digitale, de la web la media, de la amuzament la software-ul managementului firmei, la serviciile comerciale şi lumea afacerilor.
 
Cuvântul smartfon a fost utilizat prima dată în 1997 de compania suedeză Ericsson pentru a descrie un echipament care nu a fost niciodată lansat pe piaţă, GS88 Communicator, ca parte a proiectului Penelope.
 
De mare importanţă, alături de componenta „smart" a acestui echipament, nu a fost atât partea de hardware - foarte puternică şi ea pentru că era prima dată când se realiza aşa ceva - cât software-ul ce reprezenta o versiune-prototip a sistemului de operare dedicat echipamentelor de telefonie mobilă, demers care oferea acestora puterea şi flexibilitatea unui calculator.
 
Sistemul de operare se numea Symbian şi a fost realizat în cooperare cu Psion, Nokia şi Motorola. Primul telefon mobil comercial care utiliza Symbian-ul a apărut în anul 2000, cu numele de Ericsson R380.
 
Până atunci erau telefoane care ofereau servicii Internet, cum ar fi e-mail-ul, însă funcţionalitatea acestora ca echipamente computerizate mobile era limitată.
 
Echipamentul Ericsson era fără putere din cauza problemelor care apăruseră, în încercările de a elabora un sis- tem de operare serios pe telefoanele mobile care făceau aceste echipamente fără putere de calcul, fără multitasking sau capacităţi de a gestiona memoria ori de a folosi limbaje de programare în care să se scrie aplicaţiile specifice.
 
Deşi R380 a fost un mare pas înainte, el rămânea restricţionat deoarece alte companii nu puteau dezvolta aplicaţii pentru el. De-abia în 2002, în urma colaborării dintre Sony şi Ericsson, s-a rectificat aceasta prin introducerea unei extensii la sistemul de operare Symbian care pentru prima dată permitea ca o a treia parte să dezvolte aplicaţii pentru el.
 
Cererea de date. în 2002, seria BlackBerry de pagere wireless a fost upgradată, ceea ce anunţa sosirea sa ca un competitor în spaţiul smartfonurilor.
 
în această etapă, în care display-urile telefoanelor şi software-ul acestora deveneau mai sofisticate, cererea pentru transferul datelor între reţelele de telefoane mobile a crescut, iar traficul a devenit mai intens, generaţia 2G a început să cedeze locul lui 3G, care avea o uriaşă capacitate de a transfera date...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.