De neclintit, manualul de strategii pentru libertatea ta financiara

De neclintit, manualul de strategii pentru libertatea ta financiara
Anul publicării: 2018
Pagini: 320
Format: 14x22
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

De neclintit, manualul de strategii pentru libertatea ta financiara (Anthony Robbins)

 
... cum ar fi să ştii că, indiferent ce s-ar întâmpla în economie, în bursa de valori sau în sectorul imobiliar, tu şi familia ta nu numai că aţi supravieţui, dar aţi şi prospera - nu numai că te-ai putea proteja, dar ai şi reuşi să profiţi de acele împrejurări care îi fac pe atâţia oameni să trăiască cu teamă?
 
De neclintit te va ajuta nu numai să profiţi de aceste ocazii, ci şi să eviţi greşelile care îi fac pe oameni să se mulţumească cu o viaţă mult mai modestă decât ar merita.
 
Fragmente:
 
... controlează ceea ce poţi controla. Asta e şmecheria. Şi această carte îţi va arăta exact cum să faci asta. Mai presus de orice, odată ce termini cartea vei avea un plan strategic care îţi oferă instrumentele care te vor ajuta să ai succes.

    Ştim cu toţii că nu vom deveni de neclintit dacă doar ne mulţumim să visăm la asta, dacă ne minţim singuri, dacă gândim pozitiv şi dacă nu mai facem nimic altceva sau dacă punem fotografii cu maşini exotice pe „panourile noastre cu planuri de viitor."
 
Nu e suficient să crezi. Ai nevoie de ideile, de instrumentele, de înzestrările, de expertiza şi de strategiile specifice care îţi vor conferi capacitatea de a obţine prosperitate autentică şi de durată. Trebuie să înveţi regulile jocului financiar, să afli cine sunt jucătorii, care sunt obiectivele lor, în ce măsură ai putea fi afectat şi cum poţi câştiga. Această cunoaştere te va elibera.

    Marele scop al al cărţii de faţă este să-ţi ofere această cunoaştere esenţială. Îţi va oferi un manual complet de reguli pentru succesul financiar, astfel încât nici tu, nici membrii familiei tale nu veţi mai fi nevoiţi să trăiţi cu teamă şi nesiguranţă, ci vă veţi putea bucura de călătorie cu o linişte sufletească autentică.

    Mulţi oameni nu se implică decât pe jumătate atunci când se pune problema vieţii financiare şi plătesc un preţ enorm pentru asta. Dar nu pentru că nu le-ar păsa. Ci pentru că se împotmolesc, fiind copleşiţi de stresul şi de tensiunile vieţii lor de zi cu zi.
 
În plus, nu au o cunoaştere specializată în acest domeniu, aşa că li se pare intimidant, derutant şi copleşitor. Niciunuia dintre noi nu-i place să depună efort în ceva care ne face să ne simţim incapabili şi depăşiţi de situaţie!
 
Atunci când oamenii sunt forţaţi să ia decizii financiare, de multe ori acţionează sub impulsul fricii - şi sunt mari şanse ca atunci când luăm o decizie fiindu-ne frică, ea să fie greşită...
 
............
 
... aşa cum vom discuta, există un spectru larg de prejudecăţi cognitive - sau de unghiuri moarte - care îngreunează surprinzător de mult investiţiile raţionale. Nu este vina noastră. E ceva ce ţine de natura umană. De fapt, este încorporat în sistemul minţii noastre, ca un fragment de cod defect dintr-un program de computer.

    Acest capitol a fost conceput pentru a-ţi oferi perspectivele şi instrumentele-cheie pe care le poţi utiliza pentru a te elibera de tendinţele psihologice naturale care sabotează drumul atât de multor oameni spre libertatea financiară.

    Dă-mi voie să-ţi dau un exemplu de obstacol psihologic obiş-nuit pe care probabil că îl vom întâlni cu toţii. Specialiştii în neuroştiinţe au descoperit că părţile din creier care pro-cesează pierderile financiare sunt tocmai acele părţi care reacţionează la ameninţări mortale. Gândeşte-te pentru o cli-pă ce înseamnă asta.
 
Imaginează-ţi că eşti un vânător-culegător care-şi caută cina prin pădure, când vezi brusc un tigru cu dinţi sabie cu o atitudine foarte agresivă. Creierul tău intră în alertă maximă, trimiţându-ţi mesaje urgente fie de a lupta cu animalul, fie de a rămâne nemişcat, fie de a fugi pentru a-ţi salva viaţa.
 
S-ar putea să pui mâna pe cea mai apropiată piatră sau suliţă şi să lupţi ca să-ţi aperi viaţa sau ai putea fugi, alergând spre dealuri şi adăpostindu-te în siguranţa oferită de o peşteră întunecoasă.

    Acum, imaginează-ţi că suntem în anul 2008 şi că eşti un investitor care a investit un procent mare din economiile sale de o viaţă în bursa de valori. Criza financiară globală loveşte piaţa, investiţiile tale iau o căzătură zdravănă şi mintea ta începe să proceseze realitatea faptului că pierzi grămezi întregi de bani.
 
Din punctul de vedere al minţii tale, acesta este echivalentul financiar al tigrului cu dinţi sabie care rage în faţa ta, pregătit să te transforme în cina lui...
 
 
CUPRINS:
 

Prefaţă la ediţia în limba română 
Introducere: Steve Forbes, editorul revistei Forbes şi CEO al Forbes Inc.

Cuvânt-înainte: John C. Bogle, legendarul investitor şi fondatorul companiei Vanguard 

 

    SECŢIUNEA I BOGĂŢIA: MANUALUL DE INSTRUCŢIUNI

 

Capitolul 1: DE NECLINTIT
    Puterea şi liniştea sufletească într-o lume marcată de incertitudine


Capitolul 2: VIN VREMURI GRELE... DAR CÂND?
    Cu aceste şapte informaţii vei scăpa de teama de corecţii şi prăbuşiri


Capitolul 3: TAXE ASCUNSE ŞI JUMĂTĂŢI DE ADEVĂR
    Cum te păcălesc cei de pe Wall Street să plăteşti excesiv pentru rezultate mediocre


Capitolul 4: SALVAREA FONDURILOR NOASTRE DE PENSIE
    Ceea ce furnizorul fondului tău de pensii 401(k) nu vrea să afli


Capitolul 5: ÎN CINE POŢI AVEA CU ADEVĂRAT ÎNCREDERE?
    Trucurile meseriei

 

    SECŢIUNEA A II-A GHIDUL DE STRATEGII DE NECLINTIT

 

Capitolul 6: CELE PATRU PRINCIPII FUNDAMENTALE
    Principiile-cheie care te vor ajuta să te orientezi de fiecare dată când vei decide să investeşti


Capitolul 7: BATE PIAŢA ÎN SCĂDERE
    Cum să faci faţă crizelor şi corecţiilor astfel încât să ai mai multă libertate financiară

 

    SECŢIUNEA A III-A PSIHOLOGIA BOGĂŢIEI

 

Capitolul 8: REDUCEREA LA TĂCERE A INAMICULUI INTERIOR
    Cele şase greşeli financiare pe care le comit investitorii şi cum le poţi evita


Capitolul 9: ADEVĂRATA BOGĂŢIE
    Cea mai importantă decizie din viaţa ta

 

Mulţumiri
Companiile deţinute de Tony Robbins

 

Anexă
Listele tale de verificare pentru a avea succes: Fortificarea propriului regat - Cum să-ţi protejezi activele, să-ţi creezi moştenirea şi să te asiguri în faţa necunoscutului 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0710 sec