Delicatele frumuseţi ale vieţii - Cheryl Strayed

Delicatele frumuseţi ale vieţii - Cheryl Strayed
-10%
Preț: 38,70 RON
43,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6862-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 356
Format: 14X21

DESCRIERE

Delicatele frumuseţi ale vieţii - Cheryl Strayed

 
Dragă Sugar,
Acum vreun an şi jumătate am rămas însărcinată. Surprinzător atât pentru mine, cât si pentru prietenul meu, am hotărât să păstrăm copilul. Cu toate că nu fusese o sarcină planificată, eram încântaţi c-o să devenim părinţi. Ne-am dorit tare mult copilul. Când eram la jumătatea lunii a şaptea, am suferit un avort spontan. De atunci mă chinui să mă dau jos din pat.

Nu a trecut o singură zi fără să mă gândesc cum ar fi fost acel copil. Era fetiţă. Avea si un nume. Mă trezesc în fiecare zi şi-mi spun „Azi ar fi avut şase luni“ sau „Poate că azi fiica mea ar fi mers prima dată de-a buşilea“. Uneori nu mă gândesc decât la cuvântul „fiică“- doar el răsună în mintea mea.

Bineînţeles, mi se pare că toată lumea din jurul meu are copii si peste tot unde mă duc văd bebelusi, asa încât e nevoie să mă forţez să fiu bucuroasă pentru părinţi şi să maschez golul din sufletul meu.
 
Adevărul e că nu prea mai simt mare lucru si, cu toate astea, totul doare. Majoritatea oamenilor care mă cunosc se aşteaptă să fi depăşit deja momentul. Cum a zis cineva, „Ai avut doar un avort spontan“. Acum mă mai simt si vinovată fiindcă am rămas asa, blocată; plâng după un copil care nici nu a trăit, când de fapt ar trebui să trec peste asta sau cam asa ceva.
 
Nu prea vorbesc despre pierdere. Mă port de parcă nici nu s-a întâmplat. Mă duc la serviciu, stau de vorbă cu lumea, zâmbesc, mă prefac că totul e bine. Prietenul meu a fost nemaipomenit si m-a sprijinit, cu toate că nu cred că înţelege cât de rău îmi este. Vrea să ne căsătorim si să încercăm să mai facem un copil. Crede că asta m-ar înveseli. Nu e asa. Mă face să vreau să-i trag un pumn în faţă pentru că nu simte ce simt eu.

Mai e si motivul pentru care am pierdut copilul. In spital, doctorul spunea că nu se miră că am suferit un avort spontan, fiindcă sarcina era cu risc - eu sunt supraponderală. Nu mi-a picat bine să aud că avortul era din vina mea. Pe de-o parte mă gândesc că doctorul ăla era un nemernic, pe de altă parte îmi zic: „Dar dacă a avut dreptate?“ Mă omoară gândul că a fost vina mea, că eu am provocat avortul.
 
Uneori mă sufoc, atât de vinovată mă simt. Atunci când am iesit din spital mi-am luat un antrenor personal, m-am apucat să ţin dietă si am început să slăbesc, însă acum lucrurile au scăpat de sub control. Uneori nu mănânc cu zilele, alteori mănânc tot ce-mi iese-n cale si apoi vomit. Stau la sală cu orele şi alerg pe bandă până nu-mi mai simt picioarele...
 
CUPRINS:
 
Introducere (Steve Almond) / 9 Partea întâi
AM FOST MEREU DOAR NOI
Ca un clopot de fier / 17 Cum să te deblochezi / 23 Parada exploziei de bucurie / 35 Calul fără călăreţ / 41 Judecata / 43 Ai o boccea pe cap / 52 Să scrii ca o învingătoare / 57 Într-o lumină nouă, dispersată / 65 La cabană cu băieţii / 68 Gândurile murdare mă excită / 76 Cere ajutor / 81
Partea a doua
OARE CE STEA MISTERIOASĂ ŢI-A ARĂTAT DRUMUL PÂNĂ AICI?
Puiul de pasăre / 93 Pleacă! Pleacă! Pleacă! / 96 Conturul negru, rotunjit / 98 Iubiţii celorlalţi sunt iadul pentru mine / 104 Jap! Jap! Jap! / 108 Femeia care se agaţă de final / 113 Sperma nu e o problemă / 118 Nebunul care-şi povesteşte aventurile sexuale / 127 În viitor bate-o inimă străveche / 130 Prieten, sau amant? / 137 Puterea omenească / 141
Partea a treia AJUTĂ-TE SINGUR!
Frumuseţea şi bestia / 151 L-am ales pe Van Gogh / 160 La celălalt capăt al bazinului / 162 Adevărul care trăieşte undeva,
 
...........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0721 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.