Demonul rosu - Cristian Terran

Demonul rosu - Cristian Terran
-6%
Preț: 52,64 RON
56,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 239
Format: 13x20

DESCRIERE

Demonul rosu - Cristian Terran

 
Sacrificii umane moderne
Din punctul meu de vedere, ideea unui Zeu care se sacrifică pentru noi este destul de macabră. Este o afirmaţie personală, pe care mi-o asum şi nu mă aştept ca toată lumea să fie de acord cu ea.
 
Dar ideea nu este deloc nouă. Isus nu a fost primul zeu care s-a sacrificat pentru oameni. în unele culturi chiar apariţia oamenilor a fost posibilă doar datorită sacrificiilor zeilor.
 
Aşadar, sacrificiul pare a fi o temă arhaică prezentă permanent în credinţa oamenilor. Iar asta a dus la transpunerea ei în viaţa de zi cu zi din cele mai vechi timpuri şi până în prezent. Sacrificiul a fost atotprezent în societăţile tribale. Oare de ce?

Omul preistoric se comporta ca o fiinţă înzestrată cu inteligenţă şi imaginaţie. Despre activitatea inconştientului - vise, fantezii, viziuni ş. a. m. d., - putem presupune că ele nu se distingeau decât prin intensitate şi amploare faţă de cele ale contemporanilor noştri.

Vânătoarea a determinat diviziunea muncii după sex, intensificând hominizarea. La carnivore şi în toată lumea animală, o astfel de diferenţă nu există.
Legătură mistica dintre vânător şi pradă este relevată prin actul de a ucide. Sângele vărsat este asemănător sângelui omenesc.

A doborî animalul, şi mai târziu animalul domesticit, echivalează cu un sacrificiu în care vânătorul şi victima sunt conectate la nivel ezoteric...
 
CUPRINS:
 
Introducere
Sfaturi

Capitolul I - Ce se întâmplă
Capitolul II - Big brother modem
Capitolul III - Virusul fricii 
Capitolul IV - Ezoterizm în epoca modernă
Capitolul V - Sacrificii umane modeme
Capitolul VI - Jertfe umane „mascate'' 
Capitolul VII - Demonul roşu 
Capitolul VIII - Scopul 
Capitolul IX - Scenarii pentru viitor (apropiat)
Capitolul X - Automotivare 
Capitolul XI - Forţă majoră 
Capitolul XII - Evadarea din Matrix

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0554 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.