Deodata, inevitabilul. Norii de diamant - Leonida Neamt

Deodata, inevitabilul. Norii de diamant - Leonida Neamt
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9605-91-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 284
Format: 13x20

DESCRIERE

Deodata, inevitabilul. Norii de diamant - Leonida Neamt

 
... a fost odată un munte mare şi semeţ. Din depărtări, călătorul ostenit, gata să se prăbuşească în mijlocul şesului galben şi prăfos, observând muntele, cuprins de o nouă îmbărbătare, şuiera printre dinţi: „Iată muntele, muntele!!! Curaj!''

Şi se tara mai departe...

Muntele trăia o viaţă a lui, mândră şi solitară.

Mândru şi solitar şi cu fruntea mângâiată de aripile şoimilor, răcorit de umbra pădurilor eterne şi nimeni - nimeni - n-a bănuit vreodată că sub munte şi în munte îşi ascundea fiinţa un gheţar imens, alb şi viu, sculptat de milenii în roca sură şi portocalie, un gheţar de la începutul lumilor, ramificat şi haotic, cu mari goluri interioare prin care galopau ecouri venite din adâncuri, glasuri nemaiauzite de care se bucura numai el, gheţarul, cu stalagmite şi stalactite ce alcătuiau o arhitectură misterioasă şi primară.

Aşa trăia gheţarul. Şi aşa trăia muntele.

între gheţar şi munte, trăia şi Timpul.

Pe munte boncăluiau cerbi şi urlau haite cenuşii de lupi iar printre perdelele ploilor oblice săltau arcuit râşii către vreo pradă.

Se iviră şi oameni ce-şi puseseră în gând să cucerească muntele, şi prima echipă pieri, dispăru definitiv, încă inainte de a atinge buricul gigantului, dar deşertăciunea amorului propriu împinse alte şi alte...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura romana

Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.