Departe de Chicago - Richard Peck

Departe de Chicago - Richard Peck
Preț: 34,30 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-7884-86-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 168

DESCRIERE

Departe de Chicago - Richard Peck

 
Țara fusese cuprinsă de o mare criză economică și nu păream a ști să scăpăm de ea. Se ținea de noi ca președintele Hoover, cum spunea lumea. Încă nu ne făcuse să ajungem chiar la fundul sacului, dar era pe cale. Vremurile grele se vedeau și de la geamul trenului „Pasărea Albastră“ al companiei Wabash. Marfarele de pe liniile secundare erau pline cu bărbați care umblau dintr‑un colț în altul al țării, căutând de lucru și de mâncare. Mary Alice și cu mine ne uitam la ei cum stăteau în ușile deschise ale vagoanelor de marfă. Mergeau unde‑i ducea trenul, cu mâinile goale. Pe urmă, când am coborât în gară la bunica, pe peron era un nou anunț:
 
VAGABONZII SÃ‑SI VADÃ DE DRUM ADICÃ TU! (SEMNAT) O. B. DICKERSON, SERIF
 
Dar acasă la bunica lucrurile păreau să meargă ca de obicei. Mary Alice încă se speria de bătrânul motan clonțos din magazia de chirpici. Bunica zicea că dacă se temea așa de tare de el, n‑avea decât să folosească oala de noapte, în loc să se ducă la closet. Oale de noapte existau sub toate paturile și noaptea erau îndemânoase, dar Mary Alice n‑ar fi folosit‑o pe a ei și ziua. Nu voia să urce scările la etaj numai pentru asta. Și nu voia nici să fie nevoită s‑o golească mai des decât era necesar. Pentru că avea nouă ani, Mary Alice a hotărât să preia inițiativa. A cărat o mătură la closet, ca să‑l altoiască pe motan dacă o necăjea. Curând, chiar în aceeași primă zi, s‑a întors trăgând mătura după ea. Avea ochii uzi și își ținea respirația.
 
— A murit ceva în magazie, a zis ea.
 
— Ne, a zis bunica. E brânza.
 
— Eu nu vreau, a spus Mary Alice.
 
— Nu‑i pentru tine, a zis bunica...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0591 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.