Dependent de spirit - O cale radicala pentru a descoperi iubirea de sine si miracolele

Dependent de spirit - O cale radicala pentru a descoperi iubirea de sine si miracolele
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 260
Format: 13x20
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dependent de spirit - O cale radicala pentru a descoperi iubirea de sine si miracolele (Gabrielle Bernstein)

 
... in cartea sa „Dependent de Spirit”, Gaby ne povestește cum și-a transformat viața și ne oferă propria ei călătorie spirituală drept ghid pentru a ne învinge frica, a ne schimba percepțiile și a ne crea o viață care să ne aducă împlinire autentică.
 
Dependența de lucruri și experiențe deșarte se transformă în „dependență” de Spirit, astfel încât să ne trăim viața deplin și cu bucurie...
 
Fragmente:
 
Iluzia relaţiei romantice

Iţi sună cunoscut? Pun pariu că da. Sunt sigură că noţiunea de iubire speciala va rezona cu mulţi cititori. Relaţiile romantice reprezintă terenul de joacă al ego-ului şi, de nouă ori din zece, va transforma şansa unei fericiri romantice într-un coşmar oribil.
 
Ego-ul ne hrăneşte cu iluzii. De cele mai multe ori creează în mintea noastră o poveste iluzorie despre dne e această persoană şi cât de minunată este.
 
Proiectăm tot felul de idei speciale, precum: „Voi fi fericită abia când îmi va dărui inelul de logodnă, „El este tot ceea ce am nevoie", „Acum, că am parte de iubire, sunt împlinit. Şi tot aşa...
 
Mai rău este că ego-ul ne-a convins că nu putem trăi fără un partener „special". Pentru cei mai mulţi, această nevoie de un partener special este principala cauză a co-dependenţei.
 
O gândire bazată pe frică ne determină să facem orice pentru a-i mulţumi pe oameni, astfel încât să nu plece de lângă noi. Ca să nu ne pierdem relaţia specială, devenim servili şi lipsiţi de autenticitate. Punem nevoile celorlalţi mai presus de ale noastre şi ne negăm adevăratele sentimente. Facem toate acestea în numele iubirii speciale.
 
Acest comportament condus de ego este absolut haotic şi manipulator. Eu eram prinsă cu totul în asemenea tipare de co-dependenţă, născute din credinţa mea într-o iubire specială.
 
Aş fî făcut orice pentru a ţine relaţia în viaţă, chiar şi atunci când era limpede că nu mai mergea. Mă îmbrăcam într-un fel anume, încercam să fiu „cool“ tot timpul şi voiam să dau mereu impresia că sunt lipsită de griji.
 
Partea cea mai rea era că îl plasam pe „partenerul meu special" înaintea tuturor prietenilor, membrilor familiei şi obiectivelor personale. îmi refăceam mereu planurile şi mă dădeam peste cap pentru a-i face lui pe plac.
 
Ironia e că tocmai comportamentul prin care credeam că îi ţin pe parteneri lângă mine îi îndepărta de fapt. Incapacitatea de a fi autentică plus această energie accentuată de neajutorare pe care o emanam nu mă făceau să fiu prea atrăgătoare. în consecinţă, relaţiile acestea nu aveau o viaţă prea lungă...
 
............
 
Proiecţia în viitor a unei iluzii
 
Ego-ul proiectează şi în viitor, ca metodă prin care ne ţine captivi în iluzie. Se întâmplă foarte des să proiectăm calităţi deosebite asupra unei persoane pe care abia am întâlnit-o.
 
Orice mică atenţie pe care ne-o dă acea persoană (un semn făcut cu ochiul, un bileţel amoros, un gest de afecţiune) ne face să proiectăm deja cât de specială va fi relaţia noastră cu acea persoană.
 
In doar câteva minute, în imaginaţia noastră ne şi vedem în faţa altarului şi deco-rându-ne casa. Ego-ul se va agăţa de orice urmă de atenţie pe care o primim şi va deveni dependent de ea.
 
El are capacitatea de a ne convinge că un om pe care nu-l cunoaştem suficient este superspecial. Aceasta e, în mod sigur, o iluzie romantică.
 
Când, în cele din urmă, relaţia se încheia, aveam impresia că şi viaţa mea se încheia odată cu ea. Mă temeam atât de mult să fiu singură, încât aş fi făcut orice ca să încep o nouă relaţie.
 
Trăiam cu această frică în adâncul inimii. La acea vreme, părea foarte reală.
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
Introducere
 
PARTEA INTAI
DEVIEREA ÎN DIRECŢIA FRICII
 
Capitolul 1/ O mică idee nebunească
Capitolul 2 / Anxietate şi ashramuri
Capitolul 3 / Ceva special
Capitolul 4 / Cere ajutorul! 
 
PARTEA A DOUA
RĂSPUNSUL
 
Capitolul 5 / Punctul pe I
Capitolul 6 / Relaţiile sunt teme de lucru
Capitolul 7 / Clipa sfântă
Capitolul 8 / Acceptarea propriei invitaţii
 
PARTEA A TREIA
MIRACOLUL
 
Capitolul 9 / Spiritul a devenit prietenul meu
Capitolul 10 / Iubirea învinge
Capitolul 11 / Aşteaptă-te la miracole!
Capitolul 12 / Dependent de Spirit
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0544 sec