Desene, gravuri, obiecte, evenimente - Victor Brauner

Desene, gravuri, obiecte, evenimente - Victor Brauner
Preț: 200,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069800690
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 430
Format: 21x27
Categoria: Albume de arta

DESCRIERE

Desene, gravuri, obiecte, evenimente - Victor Brauner

 
...în toate căutările mele se întrevede problema dublurii, care va deveni drama dublurii: dublurile merg până în străfundurile extremelor, precum capul (acesta) cu pârul care se prelungeşte până în dreptul feţei (care) se transformă într-un animal agresiv.
 
Toate aceste personaje se uită unul la altul înaintea prelungirii lor, care devine un alt personaj transformat în animal si care este acelaşi personaj. Victor Brauner.
 
... lăsat doar în seama resurselor proprii, efortul reflexiv de dedublare ajunge la eşec. Eu sunt mereu redobândit de către mine”, scrie Sartre. Aici este diferenţa dintre existenţialism şi suprarealism: evadarea!
 
O analiză psihologică ce scoate în evidenţă copilăria lui Victor Brauner, o abordare socio-culturală care denunţă influenţe semnificative, un studiu formal al operei care subliniază o problematică ontologică, toate acestea arată că artistul a încercat să rezolve conflictul fundamental al fiinţei juxtapunând pe pânza lui un profil terestru şi un profil spiritual, opunându-se astfel doctrinelor care pretindeau că stabilesc o separare absolută între trup şi suflet.
 
Suprarealismul - suprarealismul său propriu îmbogăţit cu o căutare permanentă a Cunoaşterii - l-a ajutat să realizeze, în universul formal al unei picturi calificate de el drept autobiografica, sinteza contrariilor, singura care, potrivit definiţiei date de Lautreamont şi preluate de Andre Breton, poate crea Frumuseţea.
 
Fiecare lucrare a anilor '20 prezintă creaturi în luptă, rănite, decapitate, precum căţelul din unu. Existenţa lor se datorează adesea doar umbrelor lor: câteva trăsături care dovedesc cum corpul de carne este în lumină, legitimat într-un fel de privirea celuilalt. Umbrele sau reflexiile omniprezente în operă reprezintă o primă manifestare a sufletului sau a spiritului detaşat de corp (să ne amintim că vampirii, morţi vii, nu au nici umbră, nici reflexie)...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Albume de arta - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0495 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.