Despre bunătatea inimii - Dalai Lama

Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 368
Format: 13x20

DESCRIERE

Despre bunătatea inimii - Dalai Lama

 
... este o mare onoare, Sfinția Voastră, să vă urez bun- venit. mi-ați spus că ați dori să învățați de la noi, iar noi ne aflăm aici ca să învățăm de la dumneavoastră.
 
Pentru noi este un mare privilegiu faptul că veți conduce Seminarul John main pe o temă pe care ați ales-o, „despre bunătatea inimii“, și că ați acceptat cu deschidere și generozitate invitația noastră de a comenta evangheliile, Scripturile creștine.
 
În tradiția creștină, noi le numim Sfintele Scripturi, deoarece credem că în ele se poate găsi prezența lui Hristos, chiar și în citirea cuvintelor. ele sunt cuvinte umane, sunt supuse înțelegerii și, firește, înțelegerii greșite.
 
Aceste cuvinte trebuie interpretate de minte, astfel încât inima să le vadă semnificația. Știm că reprezentați o tradiție budistă bogată și minunată, care a rafinat instrumentele minții pentru perceperea adevărului. așa încât suntem nerăbdători să ne citim Sfintele Scripturi prin mintea dumneavoastră și, împreună, să le vedem într-o lumină nouă.
 
Așa cum suntem siguri că noi, creștinii, ne vom simți îmbogățiți, sperăm că și toți budiștii veniți aici cu dumneavoastră, precum și toți oamenii de toate credințele prezenți în sală se vor simți îmbogățiți.
 
Căutarea înțelegerii, așa cum știm, nu e doar de natură intelectuală, ci are legătură cu adevărata percepție, vipaśyanā, expe-riența semnificației cuvintelor sacre. Unul dintre marii învățători ai teologiei creștine, Toma d’aquino, a spus că ne exprimăm credința nu în propoziții, ci în realități pe care le arată cuvintele.
 
Contează experiența, nu doar ideile însele. Înțelegem că această cale a meditației pe care o vom împărtăși în tăcere în timpul acestui Seminar împreună cu Sfinția Voastră va fi o cale universală, uni-ficatoare în acea experiență mai presus de cuvinte...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0235 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.