Despre dezastre - Sigmund Freud

Despre dezastre - Sigmund Freud
-10%
Preț: 26,10 RON
29,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1122-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 112
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Despre dezastre - Sigmund Freud

 
Dezamăgirea războiului
Cuprinşi de vârtejul acestui timp de război, informaţi unilateral, fără distanţă faţă de marile transformări care s-au petrecut deja sau care încep să se petreacă şi fără a presimţi viitorul care se conturează, ne derutează chiar pe noi semnificaţia impresiilor care ni se impun şi valoarea judecăţilor pe care Ie facem.
 
Ne pare că niciodată până acum vreun eveniment nu ar fi tulburat intr-atât un bun public aşa de preţios al umanităţii, nu ar fi dezorientat atât de multe dintre cele mai clare inteligenţe, nu ar fi înjosit atât de temeinic ceea ce era înalt. însăşi ştiinţa şi-a pierdut imparţialitatea lipsită de patimă; slujitorii ei, amărâţi până în adâncuri, caută să extragă din ea arme, spre a aduce o contribuţie la lupta împotriva duşmanului.
 
Antropologul trebuie să declare că adversarul său este nevrednic şi degenerat, psihiatrul trebuie să pronunţe diagnosticul tulburării sale mentale sau psihice. Dar probabil că noi resimţim peste măsură de puternic răul acestui timp şi nu avem niciun drept să îl comparăm cu răul altor timpuri pe care nu le-am trăit.

Individul care nu a devenit el însuşi un luptător şi deci o părticică a giganticei maşinării de război se simte derutat în orientarea sa şi inhibat în capacitatea sa de muncă. Cred că acestuia îi este bine-venit orice mic semn care l-ar face mai uşor să se descurce cel puţin în interiorul său.
 
Aş vrea să evidenţiez si să tratez aici doi dintre factorii care au provocat mizeria sufletească a celor rămaşi acasă şi a cărei depăşire le pune o sarcină atât de dificilă: dezamăgirea pe care a cauzat-o acest război şi schimbarea atitudinii faţă de moarte la care el -ca şi toate celelalte războaie - ne obligă...
 
CUPRINS:
 
Notă introductivă   
Consideraţii actuale despre război şi moarte  
I.    Dezamăgirea războiului  
II.    Relaţia noastră cu moartea
De ce război?   
Viena, septembrie 1932

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0680 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.