Despre psihologia vieții erotice - Sigmund Freud

Despre psihologia vieții erotice - Sigmund Freud
-10%
Preț: 26,10 RON
29,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 120
Format: 13X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Despre psihologia vieții erotice - Sigmund Freud

 
... trebuie să vă răspund deci la întrebările dacă este necesar să le dăm copiilor in general lămuriri despre faptele vieţii sexuale, la ce vârstă se poate întâmpla acest lucru şi în ce fel.
 
Acceptaţi acum, chiar de la bun început, mărturisirea mea, că eu găsesc discuţia despre cel de-al doilea şi cel de-al treilea punct cu totul de înţeles, însă este complet de neînţeles pentru mine cum poate fi prima dintre aceste întrebări obiect al unei diversităţi de opinii.
 
Ce am ajunge dacă am refuza copiilor - sau să spunem tinerilor - asemenea lămuriri despre viaţa sexuală umană? Ne temem să nu le trezim prematur interesul pentru asemenea lucruri, mai înainte ca ele să acţioneze de la sine în ei.
 
Se speră ca printr-o asemenea tăinuire să reţinem pulsiunea sexuală până la vremea la care poate fi repusă pe singurele căi deschise de ordinea socială burgheză?
 
Se crede despre copii că nu ar manifesta niciun interes şi nicio înţelegere pentru faptele şi enigmele vieţii sexuale dacă nu li s-ar atrage atenţia din afară asupra acestora? Se consideră oare posibil ca şi cunoaşterea care le este interzisă să nu fie furnizată pe alte căi?
 
Sau se urmăreşte într-adevăr şi serios scopul ca ei să poată considera mai târziu tot ceea ce ţine de sex ca ceva josnic şi demn de dispreţ, de care părinţii şi educatorii lor i-au ţinut departe cât mai mult posibil?...
 
CUPRINS:
 
Notă introductivă  
I.    Lămurirea sexuală a copiilor   
II.    Despre un anumit tip de alegere a obiectului la bărbat   
III.    Despre cea mai generală degradare a vieţii erotice
IV.    Tabuul virginităţii

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0605 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.