Dezertor la comuniști. De la Harvard pe Bulevardul Karl Marx - Victor Grossman

Dezertor la comuniști. De la Harvard pe Bulevardul Karl Marx - Victor Grossman
-10%
Preț: 64,35 RON
71,50 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-088-465-1
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 544
Format: 13x20

DESCRIERE

Dezertor la comuniști. De la Harvard pe Bulevardul Karl Marx - Victor Grossman

 
Direcția greșită?
 
Aveam zece ani în vara anului 1938 când un vesel și cam nebun mecanic de avion, pe numele său Corrigan , în loc să revină cu rabla lui zburătoare din New York în California, a zburat singur, în secret și fără autorizație oficială, direct în Irlanda, peste Atlantic.
 
La întoarcere, a avut parte de o primire cât se poate de nostimă cu „confetti” – și astfel, din acea zi, s‑a consacrat expresia „Wrong Way Corrigan”.
 
Paisprezece ani mai târziu, eu am făcut ceva și mai nebunesc. Granița de apă traversată de mine era mult mai îngustă, vreo 350–450 metri de‑a latul Dunării. Dar eu nu am zburat de plăcere, ci am fugit, și nu într‑un avion, ci înotând
 
. La acea vreme, fluviul împărțea teritoriul Austriei în două, separând zona de influență americană de zona rusească, așa că eu, de fapt, am străpuns Cortina de Fier – călătorind în direcția greșită, ca și Corrigan.
 
Cu siguranță nu m‑am așteptat la „confetti” de bun‑venit. Nici nu am fost întâmpinat cu brațele deschise. Scufundarea în apa rece ca gheața nu m‑a ucis. Și nici nu m‑a lecuit măcar? Și nu mi‑a distrus oare viața, transformându‑mă în trădător a tot ceea ce era bun pe lumea asta, începând cu Statele Unite?
 
Dumnezeu ori Satana să mă fi împins către o astfel de greșeală? Cât de curând am regretat‑o? Pentru mine și unii dintre cititorii mei, cartea aceasta va încerca să dea răspunsuri, ridicând totodată noi întrebări...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0561 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.