Dezvoltarea stimei de sine si a inteligentei emotionale a copilului tau - Genevieve Pelletier

Dezvoltarea stimei de sine si a inteligentei emotionale a copilului tau - Genevieve Pelletier
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786303320373
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 148
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Dezvoltarea stimei de sine si a inteligentei emotionale a copilului tau - Genevieve Pelletier

 
... imaginea pe care copilul şi-o va face despre el însuşi se va baza, în primul rând, pe modul în care va fi fost tratat de către principalele sale figuri de ataşament. Simțindu-se iubit, va dezvolta convingerea că este bun de iubit, iar această convingere constituie un element esențial al stimei de sine.
 
Un copil neglijat în acest stadiu de dezvoltare (0-18 luni), va avea toate şansele să dezvolte o imagine despre el însuşi ca fiind nedemn de a fi iubit. Prima sarcină a unui părinte este, prin urmare, să știe să asculte nevoile copilului său atât cele fizice, cât şi cele psihologice (nevoia de a fi consolat, liniştit).
 
 Pentru a relua analogia cu planta, legătura de ataşament şi sentimentul de siguranță dintre tine și copilul tău constituie rădăcinile care îi vor permite să-şi extragă resursele necesare pentru a creşte, din punct de vedere psihologic. Cu cât rețeaua de rădăcini a plan- tei este mai densă şi mai bine ancorată în sol, cu atât mai multe şanse are planta să crească şi să se dezvolte.

Cunoaşterea de sine: Stima de sine constă în formularea unei judecăţi despre sine, dar, înainte de a se putea judeca, trebuie, în primul rând, să fie capabil să şi recunoască principalele caracteristici, să îşi cunoască nevoile, să ştie cum să le exprime, să-şi recunoască emoțiile şi să ştie cum să şi le exprime.
 
Capacitatea de a emite o judecată despre sine evaluänd toate caracteristicile personale, în ansamblu, se dobândeşte în jurul vårstei de 7 sau 8 ani, odată cu dezvoltarea gândirii...
 
CUPRINS:
 
Introducere

PARTEA I
Capitolul 1: Stima de sine
Capitolul 2: Inteligența emoţională
Capitolul 3: Importanţa jocului

PARTEA a II-a
Activități
Concluzie
Glosar
Bibliografie
Resurse

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0583 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.