Dictionar de mitologie. Demoni, spirite - Antoanela Olteanu

Dictionar de mitologie. Demoni, spirite - Antoanela Olteanu
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 568
Format: 17x24
Preț: 100,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dictionar de mitologie. Demoni, spirite - Antoaneta Olteanu

 
Modelul dictionarului de fata urmareste gruparea personajelor dupa functiile specifice, dominante. Aceste dominante sunt date de functii, si nu de nume, care sunt mult mai labile si care nu reflecta intotdeauna esenta personajului. Este o sinteza a mai multor orientari in domeniu, care poate fi folosita pentru intregul sistem de credinte mitologice.
Dictionarul cuprinde o mare galerie de demoni din mitologiile universale, europene si neeuropene. Pe langa demoni si daimoni, au fost inclusi si zei, atunci cand functia lor punitiva sau patronala este aceeasi cu cea a demonilor din alte culturi. 
Aceasta ne arata ca, de fapt, granita dintre aceste categorii de reprezentari este labila. Mai mult, ceea ce in anumite culturi are caracteristicile unui demon, in altele, pe o alta treapta de evolutie, s-a conturat in ipostaza unui zeu-patron. Din dorinta de a constitui un cat mai bun instrument de lucru, fiecare articol de dictionar cuprinde, pe langa descrierea fizica si a actiunilor spiritului, o traducere a numelui acestuia (in limita posibilului, deoarece, pentru multe dintre nume, practic intraductibile, este greu de gasit un echivalent multumitor), precum si variantele onomastice cunoscute, urmata de indicarea sistemului mitologic din care face parte.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0629 sec