Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Dictionar explicativ scolar

Dictionar explicativ scolar
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 585
Format: 16,5x23,5
38,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

.....''Dictionarul explicativ scolar''


...cartea se evidenţiază în categoria dicţionarelor de acelaşi gen prin selecţia inventarului de termeni (10 000 de articole), urmărind necesităţile de consolidare şi de modernizare a vocabularului.

...dicţionarul depăşeşte sfera lexicului comun în favoarea termenilor moderni din diferite domenii ale culturii şi artei, ştiinţei şi tehnicii, conţinând şi cuvinte frecvent utilizate de vorbitori, dar care lipsesc din Dicţionarul explicativ al limbii române, ediţia 1998.

De asemenea, sunt înregistrate sensuri noi, inexistente în DEX, şi sunt redefinite unele cuvinte pentru care DEX‑ul oferă doar sinonime sau definiţii minimale.

O altă dovadă a modernităţii fondului de cuvinte reunit în dicţionar este înregistrarea cuvintelor de origine străină, neadaptate sau parţial adaptate la limba română, la care se adaugă o serie de cuvinte auzite frecvent în limbajul tinerilor.

Bogăţia de informaţii oferită publicului cititor este completată de indicarea pronunţiei la cuvintele neadaptate sau parţial adaptate şi de completarea etimologiei apropiate cu etimologia îndepărtată, întreprindere temerară şi lăudabilă menită să vină în întâmpinarea celor pasionaţi de istoria mai apropiată sau mai îndepărtată a cuvintelor.


Autori: Ilie Barangă, Cristina-Diana Neculai

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018
Created in 1.1929 sec
loader
Caut in catalog...
loader