Dieta completa pentru corp si minte - Saira Hameed

Dieta completa pentru corp si minte - Saira Hameed
Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-305-034-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 336
Format: 13x20

DESCRIERE

Dieta completa pentru corp si minte - Saira Hameed

 
Industria alimentară
«Nu mai duc o viaţă bazată pe zahăr şi mă simt fantastic! Sincer, m-am simţit ca şi cum n-aş fi fost conştientă ani întregi, iar lucrul ăsta nu doar că-mi îmbunătăţeşte sănătatea fizică, ci, din punct de vedere mintal, mă face să fiu mai stăpână pe situaţie decât am fost vreodată.”
Alice — a slăbit 24 de kilograme

Data viitoare când mergi într-un supermarket, dacă te opreşti o clipă şi arunci o privire în jur, o să remarci că o proporţie vastă a ofertei de produse constă în alimente ultraprocesate.
 
Şiruri de rafturi burduşite cu pâine produsă industrial, iaurturi îndulcite şi colorate, produse reconstituite din carne, mâncăruri semipreparate, cereale pentru micul-dejun, sosuri pentru amestecuri, băuturi răcoritoare, dulciuri, biscuiţi şi budinci.
 
Aparentul belşug de mii de produse diferite ne oferă iluzia alegerii, deşi în realitate aceste produse nu sunt decât diverse combinaţii ale aceloraşi ingrediente: zahăr, sare, grăsimi de proastă calitate, îndulcitori artificiali, emulsifianţi, conservanţi şi alţi aditivi.
 
Dacă ţi-a fost greu să faci alegeri alimentare sănătoase to trecut, acest capitol o să-ţi explice că lucrul ăsta nu s-a întâmplat din vina ta. Ca noi ceilalţi, ai fost prins în ghearele industriei alimentare - corporaţii mari, isteţe şi bogate care sunt numite „Big Food” de anumiţi oameni de ştiinţă.
 
Poţi să consideri peisajul alimentar al zilelor noastre un fel de carusel bolnăvicios de iarmaroc. Când ne suim prima oară în carusel, cumpărăm alimente ultraprocesate pentru că Big Food face această manieră de a ne hrăni să pară implicită, ba chiar o opţiune „normală”. Când caruselul se învârteşte, este posibil să ne simţim ameţiţi, îngreţoşaţi, bolnavi şi să dorim să ne dăm jos.
 
Dar această mâncare a fost proiectată cu meticulozitate de savanţii din domeniul alimentar pentru a se asigura că nu ne vom opri din consumul ei. Suntem prinşi în capcana caruselului produselor ultraprocesate, incapabili să ne controlăm consumul, deoarece această mâncare ne-a compromis biologia creierului, făcându-ne să avem nevoie din ce în ce mai mult de ea.
 
Cum se întâmplă întotdeauna în Program, capitolul de faţă nu se apleacă doar asupra indicării problemelor. Dimpotrivă, îţi va oferi informaţiile ştiinţifice care explică gravul impact pe care alimentele ultraprocesate il au asupra greutăţii şi sănătăţii tale şi te va sprijini cu strategii pentru a te da jos din acest carusel bolnăvicios al mâncării. întorcând spatele companiilor Big Food şi şiretlicurilor lor, poţi alege în schimb să îmbrăţişezi abundenţa de arome, de bucurie şi de beneficii sănătoase ale consumului de alimente reale...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0599 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.