Dieta spirituala - Allan Percy

Dieta spirituala - Allan Percy
Preț: 34,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 246
Format: 13x20

DESCRIERE

Dieta spirituala - Allan Percy

 
Cum sa oprim ingrijorarea
 
Când instalăm în reţeaua noastră mentală o secvenţă de idei recurente şi stereo ţipe, reuşim doar să ne agăţăm mai mult în ele, în loc să ne ajute să ne rezolvăm problemele.
 
Studiul realizat de Borkovec, pe lângă demonstrarea importanţei distragerii atenţiei de la ideile intruzive care declanşează îngrijorarea, i-a permis să realizeze o metodă pentru controlul neliniştii:
 
•    Primul pas: a fi conştient de sine şi de ceea ce ne preocupă.
•    Pasul al doilea: adoptarea unei atitudini critice faţă de credinţele care susţin îngrijorarea. înainte să continuăm să ne pre-ocupăm, merită efortul să ne întrebăm:
-    Suntem siguri acest episod de care ne temem atât se va produce?
-    Şi, dacă nu avem certitudinea că acest lucru se va întâmpla, la ce ne serveşte să ne batem capul?
 
Această combinaţie de atenţie şi scepticism este foarte utilă pentru înfrânarea activităţii neurologice care provoacă neliniştea...
 
.........
 
Efectul pygmalion
 
Acest concept a apărut în anii 360 datorită lui Robert Rosenthal, psiholog la Universitatea Harvard, şi lui Lenore Jacobson, în urma unui studiu cunoscut ca „efectul Pygmalion în sala de curs”. Numitul experiment a fost efectuat într-o şcoală unde s-a desfăşurat o evaluare pentru măsurarea coeficientului de inteligenţă al elevilor.

Când s-a finalizat evaluarea, cercetătorii au decis selecdo-narea, la întâmplare, a 20% dintre elevii care efectuaseră proba, fără a ţine cont de rezultatele reale la test, şi informarea profesorilor (deşi nu era sigur) că acest procent corespundea celor care reuşiseră să intre în categoria nivelului superior şi că, în consecinţă, de la ei ar trebui aşteptat un randament şcolar foarte ridicat.

La finalul cursului, s-a dovedit că aceşti elevi selecţionaţi au arătat o îmbunătăţire a randamentului şcolar comparativ cu restul elevilor care, chipurile, nu aparţineau nivelului superior.
 
Aceste rezultate le-au permis lui Rosenthal şi Jacobson să tragă concluzia conform căreia aşteptările proprii pe care şi le-au făcut profesorii cu privire la elevii lor „mai pregătiţi” au provocat în aceştia un interes care i-a făcut să realizeze un efort pentru creşterea randamentului lor. In acest mod au putut dovedi importanţa aşteptărilor proprii şi ale altora în comportamentul nostru...
 
CUPRINS:
 

Originea dietei spirituale   


1.    Pre-ocuparea
2.    Stresul
3.    Rigiditatea mentală
4.    A te compara cu ceilalţi
5.    Invidia şi gelozia
6.    Obsesia pentru părerea celorlalţi
7.    Judecarea şi critica
8.    Mânia şi ura
9.    Duşmănie şi prejudecăţi
10.    Egoul
11.    Ancorarea în trecut
12.    Ranchiuna
13.    Amânarea
14.    Frica
15.    Dispersia
16.    Hipersensibilitatea
17.    Apatia
18.    Nerăbdarea
19.    Perfecţionismul
20.    îndoielile
21.    A spune da (când dorim să spunem nu)
22.    Dorinţa
23.    Pesimismul
24.    Ataşament

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0550 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.