Dilema omnivorului pentru tinerii cititori

Dilema omnivorului pentru tinerii cititori
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 384
Format: 14X20
Categoria: Sfaturi practice
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dilema omnivorului pentru tinerii cititori. Secretele din spatele a ceea ce mâncăm - Michael Pollan

 
... cu ajutorul unui format inteligent și convingător, a informațiilor actualizate, a unui număr mare de fotografii, grafice și elemente vizuale, precum și postfeței și sfaturilor de la final, Dilema omnivorului servește drept mesaj îndrăzneț pentru generația care are cea mai mare nevoie de el: este timpul să preluăm controlul asupra obiceiurilor alimentare ale națiunii – și totul începe cu tine...
 
Din carte:
 
... Supermarketul nu prea aduce a lan de porumb.

Aruncaţi o privire în jur. Ce vedeţi? O cameră uriaşă, cu aer condiţionat. Raioane lungi şi rafturi ticsite cu mormane de cutii şi conserve.
 
Consumabile din hârtie, scutece şi reviste. Dar asta nu este tot. Mai priviţi o dată. Undeva, dincolo de ambalajele viu colorate, sub etichetele pline-ochi de informaţii, se află un munte de porumb.

Poate că nu puteţi să-l zăriţi, dar el este acolo.

Nu mă refer la porumbul din zona cu legume. Acela e uşor de recunoscut. Primăvara şi vara, ştiuletele de porumb îmbrăcat în frunze verzi e aşezat la vedere, alături de alte fructe şi legume.
 
Poţi să vezi o grămadă de porumb lângă vinete, ceapă, mere, banane şi cartofi. Dar acela nu este un munte de porumb, nu-i aşa?

Mai priviţi. Treceţi de alimentele vegetale şi mergeţi până în fundul supermarketulului, la raionul de carne. Şi aici e porumb, dar e mai greu de zărit. Unde se află?
 
Vă dau un indiciu: ce au mâncat vacile, porcii şi puii înainte să ajungă bucăţi de carne?în principal, porumb.

Mergeţi mai departe acum. încă mai este mult porumb care se ascunde în supermarket. Ce spuneţi de raioanele lungi, cu băuturi răcoritoare? Făcute din porumb.
 
Lada frigorifică umplută cu semipreparate pentru luat cina în faţa televizorului?în mare, porumb. Acele gogoşi, fursecuri şi chipsuri? Sunt făcute cu o grămadă de porumb.

Supermarketurile arată ca şi cum ar avea o mare diversitate de alimente. Rafturile sunt îndesate cu mii de articole diferite.
 
Sunt câteva zeci de supe diferite şi sosuri pentru salate, cutii pline-ochi cu cine congelate, carne şi deserturi cu îngheţată. Cama de alegeri alimentare este incredibilă.

Totuşi, dacă priveşti mai atent, începi să descoperi că...

Totul este porumb.

Bine, poate nu totul, dar peste tot stă ascuns îngrozitor...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă      
Introducere   

PARTEA ÎNTÂI. MÂNCAREA ORGANICĂ INDUSTRIALĂ
1.    Cum a cucerit porumbul America      
2.    Ferma     
3.    De la fermă la fabrică   
4.    Silozul de cereale      
5.    Combinatul zootehnic-cum se transformă porumbul în carne      
6.    Alimentele procesate      
7.    Grăsimea din porumb   
8.    Dilema omnivorului    
9.    Masa mea la fast-food    

PARTEA A DOUA. MÂNCAREA INDUSTRIAL-ORGANICĂ
10.    Marele organic     
11.    Mai multe despre marele organic
 
PARTEA A TREIA. MASA LOCAL-SUSTENABILĂ: MÂNCARE DIN IARBĂ
12.    Ferma Polyface      
13.    Iarba      
14.    Animalele   
15.    Sacrificarea animalelor    
16.    Piaţa     
17.    Mâncarea-produsă din iarbă 
 
PARTEA A PATRA. MÂNCAREA PE CARE ŢI-O FACI SINGUR: MÂNCARE VÂNATĂ. CULEASĂ Şl GRĂDINĂRITĂ
18.    Pădurea     
19.    Mâncatul animalelor  
20.    Vânătoarea   
21.    Culesul   
22.    Mâncarea perfectă   
 
Postfaţă. Votează cu furculiţa     
Soluţia omnivorului: Câteva sfaturi despre mâncare   
Intrebări şi răspunsuri cu Michael Pollan   
Mai multe resurse     
Mulţumiri 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0593 sec